Οι διαιτητές παραδέχθηκαν ότι δεν έπρεπε να δώσουν το φάουλ που οδήγησε το Θάντερ-Λέικερς στην παράταση (pic & vid)

Με 2.9” να απομένουν για το τέλος του αγώνα Θάντερ – Λέικερς και με το σκορ στο 119-122, οι διαιτητές χρέωσαν με φάουλ τον Λόνζο Μπολ στον Ράσελ Ουέστμπρουκ, που πήγε για τρίποντο.

Έτσι, ο ηγέτης των Θάντερ είχε το δικαίωμα να εκτελέσει τρεις βολές και να στείλει το ματς στην παράταση, κάτι που έγινε, αφού ευστόχησε σε όλες.

Η φάση αυτή «σήκωσε» συζήτηση, αφού ο Λόνζο φαίνεται να κάνει φάουλ στον Ουέστμπρουκ, πριν καν αυτός σηκωθεί για να εκτελέσει για τρίποντο.

Κάτι που παραδέχθηκε και ο ΝΒΑ Crew Chief, Τομ Ουάσινγκτον, αφού σε συνέντευξή του είπε: «Ο διαιτητής έδωσε το φάουλ, γιατί νόμιζε ότι ο Ράσελ είχε σηκωθεί για να σουτάρει και ήταν πίσω από την γραμμή τριών πόντων και υπήρχε παράνομη επαφή από τον Μπολ. Δεν μπορείς να πας στο replay για να δεις αν ήταν φάουλ πριν ή πάνω στο σουτ. Πας για να δεις αν είναι τρίποντο ή όχι. Κι όταν ήμασταν σε θέση να δούμε το replay της φάσης, καταλάβαμε ότι η παράνομη επαφή είχε γίνει πριν σηκωθεί ο Ράσελ, άρα έπρεπε να είναι κανονικό φάουλ».

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Russ came up clutch to force OT after getting fouled late by Lonzo. 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη House of Highlights (@houseofhighlights) στις

Πηγή: gazzeta.gr