2ο Κύπελλο Ανάβασης – 24η Ανάβαση Ανατολής

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία διεξήχθη χθες Κυριακή στις 23/10 το 2ο Κύπελλο Ανάβασης στον Κίσσαβο η «24η Ανάβαση Ανατολής» με συνδιοργανωτές τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο ΠΗΝΕΙΟ το Δήμο Αγιάς και τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολιτών « Ιωάννης ο Πρόδρομος».

Με τον αγώνα αυτό έκλεισε ο κύκλος των αναβάσεων 2016 που διοργάνωσε ο Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΣ στα δύο πιο φημισμένα βουνά της Ελλάδας τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο.

41

Στον αγώνα συμμετείχαν 160 αθλητές από 18 συλλόγους της Ελλάδας στις 16 κατηγορίες Μίνι μικρά μεγάλα, Παίδων, Εφήβων, Ανδρών, Γυναικών, Μάστερ και ΟΠΕΝ. Η εκκίνηση δόθηκε από το χωριό Δήμητρα και οι μεγάλοι αθλητές διέγραψαν την ανηφορική διαδρομή των 18 χιλιομέτρων με τερματισμό το φιλόξενο και γραφικό χωριό Ανατολή όπου οι κάτοικοι και παράγοντες του τόπου υποδέχθηκαν τους αθλητές και συνοδούς με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό.

Η Cyclinghellas.gr ανέλαβε την βασική υποστήριξη όλης της διοργάνωσης, ενώ η μουσική του ραδιοφωνικού σταθμού Power FM 93.2 την στόλισε ηχητικά. Στους συμμετέχοντες αθλητές μοιράστηκαν δώρα καλοσωρίσματος, αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα, χυμοί, μπάρες, δώρα απονομών το γεύμα και τα φρούτα του τερματισμού.

25%ce%ba

Πρώτος νικητής της ανάβασης και πρώτος στην κατηγορία Εφήβων με τον εκπληκτικό χρόνο των 46’’ αναδείχτηκε ο Ζώης Ελευθέριος του ΠΑΣ Ασκληπιός Τρικάλων.

Στην κατηγορία Ανδρών πρώτος τερμάτισε ο Justin Rice του Θράκα Ιππέα Κομοτηνής με χρόνο 46:10. Στην κατηγορία Παίδων πρώτος νικητής ο Γατής Γεώργιος του Κρόνου Νίκαιας , στην κατηγορία Μάστερ 30+ πρώτος ο Σγουράκης Γουλιέλμος σε 51:37 στους Μάστερ 40+ πρώτος ο Μαυρίδης Κων/νος σε 52:25 και τέλος στους Μάστερ 50+ ο Στάθης Μιχάλης σε 54:27.

Όσον αφορά τις μικρές κατηγορίες πρώτος στην κατηγορία Μίνι μεγάλα αγόρια τερμάτισε ο Μπαρμπαγιάννης Αλέξανδρος από τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ, στα μίνι μικρά αγόρια ο Μάνθος Νικόλαος του ΠΓΣ Λάρισας, στα Μίνι μεγάλα κορίτσια η Γώγου Ευδοξία του ΠΓΣ Λάρισας και τέλος στα Μίνι μικρά κορίτσια η Τζημαγιώργη Εβελίνα από τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ.

21%ce%ba

Μετά το τέλος του αγώνα οι αθλητές απόλαυσαν το γεύμα που πρόσφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολιτών και τα φρούτα εποχής που ήταν προσφορά των ψυγείων Μουστάκα. Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές της Ανάβασης απονεμήθηκε αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο από τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ, ενώ οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν στις απονομές των νικητών όπου μοιράστηκαν σε όλους τους πρώτους έξι νικητές δώρα από την «Active Promo» διαφημιστική και το κατάστημα «Δαλαβίκας bikes».

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των τριών κυπελλούχων αθλητών της κάθε κατηγορίας που έτρεξαν και στους δύο αγώνες αναβάσεων. Πρώτος κυπελλούχος στην κατηγορία Ανδρών αναδείχτηκε ο Φραγκούλης Ευάγγελος (Θράκας Ιππέας) , στην κατηγορία Εφήβων ο Ζώης Ελευθέριος (Ασκληπιός Τρικάλων), στους Παίδες ο Γατής Γεώργιος( Κρόνος Νίκαιας), στην κατηγορία Μάστερ 30+ ο Σγουράκης Γουλιέλμος ( Αλφα Cycling), στους Μάστερ 40+ ο Μαυρίδης Κώστας ( Βέλος) και τέλος στους Μάστερ 50+ ο Ζώης Παναγιώτης. Όσον αφορά τους Κυπελλούχους των μικρών κατηγοριών, πρώτος στην κατηγορία Μίνι μεγάλα αγόρια πρώτος αναδείχθηκε ο Μπαρμπαγιάννης Αλέξανδρος από τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ, στην κατηγορία Μίνι μικρά αγόρια πρώτος ο Μάνθος Νικόλαος ΠΓΣ Λάρισας , στα Μίνι μεγάλα κορίτσια η Γώγου Ευδοξία του ΠΓΣ Λάρισας, και στα Μίνι μικρά κορίτσια η Τζημαγιώργη Εβελίνα του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ. Στους τρεις κυπελλούχους αθλητές όλων των κατηγοριών απονεμήθηκαν κύπελλα ενώ στους δεύτερους και τρίτους Κυπελλούχους απονεμήθηκε τιμητικό μετάλλιο. Στους τρεις πρώτους Κυπελλούχους όλων των 12 μεγάλων κατηγοριών προσφέρθηκαν κρασιά από την χορηγό «Οινοποιητική εταιρεία ΛΟΥΔΑ».

18-%ce%ba

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ οφείλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στη άψογη διεξαγωγή του αγώνα: στον Δήμο Αγιάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» για τη στήριξη στον αγώνα μας, για το γεύμα του τερματισμού σε όλους τους αθλητές και για την ευγενή χορηγία των επάθλων της ανάβασης , στα καταστήματα της πλατείας του χωριού που φιλόξενα διέθεσαν τα τραπεζοκαθίσματα στο χώρο των απονομών, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Θερμές ευχαριστίες να απευθύνουμε στους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης την “cyclinghellas.gr” και το «dalavikasbikes.gr»  που υποστήριξαν δυναμικά τον αγώνα μας.

Να ευχαριστήσουμε ακόμη τον γιατρό του αγώνα κο Καραδαγλή Γιώργο, τον Κο Σταυρίδη Σταύρο και Κορίνα Βασιλοπούλου στη Γραμματεία για τα αποτελέσματα του αγώνα καθώς και τον Αλυτάρχη του αγώνα Κο Βολικάκη Nίκο και την Κομμισάριο αφίξεων Κα Βολικάκη Πόπη.

Βαθιές ευχαριστίες ακόμη απευθύνονται προς όλους τους υπόλοιπους χορηγούς και υποστηρικτές για την συμπαράσταση τους: το κατάστημα ποδηλάτων «Δαλαβίκαςbikes» και τον κο Δαλαβίκα Κώστα για τις εκπτώσεις που προσέφερε σε όλους τους αθλητές του αγώνα, την εταιρεία «Kυκλοποδηλατική- Bianchi- Balliastic» , την εταιρεία  «VIVA» για τους χυμούς, την Κα Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα για τις χειροποίητες πρωτεϊνικές μπάρες, τα «Ψυγεία Μουστάκας- Αγιάς» για τα φρούτα μετά τον τερματισμό, το κατάστημα Ξηρών καρπών «Μούλια» την εταιρεία «Endura», το κατάστημα Ορειβατικών ειδών «Olympios Pro» για τα δώρα στους μικρούς κυπελλούχους , την διαφημιστική «Active Promotion»  – Κα Τσίπα Στέλλα για τα δώρα, στο βιβλιοπωλείο «Άνεμος» του ποδηλάτη αθλητή Κου Ιωαννίδη Παναγιώτη, στο καφέ της πόλης «De- Tox» στο «Jaxx» Coffee-Bar, στον φίλο ποδηλάτη Τσερκέζο Σωτήρη για τα χαρτικά και είδη συσκευασίας και στο κατάστημα Χρωμάτων και εργαλείων του Κου Κουτζεκλίδη.

Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη πολύτιμη βοήθειά τους: τον Ραφιοφωνικό Σταθμό «Power fm93.2» Αφοί Μπαρμπούτη για την ηχητική κάλυψη του αγώνα και την εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών «32bit.gr»- Βίκυ Στάθη και Μπαρμπούτη Τίμο. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το «Procycling.gr», το «Bike Sports» και το «Εν κινήσει» τους οποίους ευχαριστούμε που είναι κοντά μας σε όλες τις διοργανώσεις, στηρίζουν και προβάλουν τους αγώνες μας.

Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ευχαριστεί όλους τους αθλητές, συνοδούς και θεατές που συμμετείχαν με την καλή τους διάθεση στον αγώνα και συγχαίρει μικρούς και μεγάλους αθλητές για τις επιδόσεις τους και την προσπάθειά τους. Ανανεώνουμε το αθλητικό μας ραντεβού την επόμενη χρονιά με νέους μεγάλους αγώνες και διοργανώσεις καθώς και στα καθιερωμένα πια 3 Κύπελλα Αναβάσεων 2017!