Larissa Futsal: Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

Το όνειρο τους πραγματικότητα έκαναν Χρήστος Παπαδημητρίου και Βασίλης Παπακωνσταντίνου, υλοποιώντας ένα πλάνο ετών! Ποιο ήταν αυτό; Ο πρώτος σύλλογος Futsal στη Λάρισα!

Κατά την περσινή περίοδο γνωρίσαμε τη Larissa Futsal Academy και το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και για το ανδρικό τμήμα. Όπως είναι απόλυτα λογικά, το ανδρικό τμήμα στελεχώθηκε από εν ενεργεία ποδοσφαιριστές «11×11» που για τους δικούς τους λόγους επέλεξαν τη… σάλα για τη νέα πρόκληση στη καριέρα τους.

Και δεν είναι λίγοι αυτοί.

Πέρα από τα πρόσωπα όμως, υπάρχει η ιδέα. Η ιδέα που ακούει στο… «ποδόσφαιρο Σάλας». Στο πρώτο άκουσμα της είδησης ποδόσφαιρο σε Κλειστό Γυμναστήριο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σκέφτηκαν φθορές στους τοίχους, σπασμένα τζάμια από τις μπάλες και άλλα τέτοια, σίγουρα, άστοχα με τη πραγματικότητα της έννοιας Futsal.

Και αυτό διότι το Futsal ή αλλιώς ποδόσφαιρο Σάλας, έχει να κάνει με τεχνίτες ποδοσφαιριστές όπου κυριάρχό τους μέλημα είναι το… τόπι να παίζεται χαμηλά.

Εκεί όπου θέλει να παίξει το τόπι και η Larissa Futsal συμμετέχοντας στη Β΄ Εθνική. Χαμηλά μεν, δυναμικά δε!

Με τον πρώην διαιτητή Χρήστο Παπαδημητρίου στο προεδρικό θώκο και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στον αντίστοιχο προπονητικό η Larissa Futsal απέκτησε και ανδρικό τμήμα το οποίο από την Τρίτη (01/09) μπήκε στο ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Θωμά για προπονήσεις.

Ένα Κλειστό το οποίο και θα αποτελέσει και το «σπίτι» της Larissa Futsal, με στόχο σε βάθος χρόνου και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να γεμίσει με χαμόγελα, καλή διάθεση και παλμό, γιατί όχι, ποδοσφαιρικού γηπέδου!

Όπως και να το κάνουμε το ποδόσφαιρο Σάλας είναι ένα σπορ το οποίο ήρθε και στη Λάρισα και οι ιθύνοντες το έφεραν με στόχο να… μείνει!

Ο πρόεδρος του σωματείου, Χρήστος Παπαδημητρίου, δεν έκρυψε άλλωστε σε αυτή τη πρώτη προπόνηση τη χαρά του για την επίσημη πρώτη προπόνηση στη φυσική έδρα του συλλόγου τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Καλή αγωνιστική χρονιά. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι θα έλεγα. Όλα τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα. Είναι κάτι καινούργιο για την πόλη. Μας αρέσει πολύ και εμένα και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου που το ξεκινήσαμε το όλο εγχείρημα αρχικά πέρυσι με την ακαδημία και φέτος με την ανδρική ομάδα. Αυτό που θέλουμε, είναι να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο, να μάθουν και τα παιδιά το Futsal καθώς υπάρχουν κάποιες διαφορές με το ποδόσφαιρο. Η μπάλα είναι λίγο διαφορετική, οι συνθήκες ενός αγώνα διαφορετικές, ο αγωνιστικός χώρος, ακόμη και ο χρόνος του αγώνα. Θέλω να πιστεύω πως θα παρουσιάσουμε κάτι αξιόλογο. Ο στόχος μας είναι μια καλή παρουσία στη Β΄Εθνική».

Στην ίδια φιλοσοφία κυμάνθηκε και ο προπονητής, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, «αρχικά ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλη τη συμπαράσταση και στήριξη που δείχνετε στο νέο αυτό εγχείρημα. Αφού πρώτα είμαστε όλοι υγιείς και το χαρούν τα παιδιά, θέλουμε να είμαστε μια οικογένεια εντός και εκτός Γυμναστηρίου. Να δώσουμε στα μικρά παιδιά της Ακαδημίας μας κίνητρο και πρότυπα για να ασχοληθούν με το άθλημα μας. Θέλουμε να διδάξουμε ήθος ούτως ώστε να δώσουμε το καλό παράδειγμα στους νεαρούς μας αθλητές. Αγωνιστικός μας είναι πρωταρχικά να παίξουμε Futsal και από εκεί και έπειτα ανάλογα πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούμε όλοι μας, οι στόχοι μπορεί να διαφοροποιηθούν».

Γιάννης Σχοινάς (Ποδοσφαιριστής): «Έχοντας σταματήσει από το 11×11, φιλοδοξώ να κάνω μια καινούργια αρχή στο ποδόσφαιρο Σάλας. Η Λάρισα έκανε τη πρώτη ομάδα Futsal στη Θεσσαλία και θα συμμετάσχουμε στη Β΄ Εθνική. Θέλω να ευχηθώ πρώτα απ΄ όλα να έχουμε την υγεία μας και όλα τα άλλα θα έρθουν με τον καιρό, μετά από δουλειά».

Γιώργος Νεράτζης (Ποδοσφαιριστής): «Καλή χρονιά. Γεμάτη υγεία. Ποδόσφαιρο Σάλας, κάτι διαφορετικό, κάτι εναλλακτικό. Σκοπός της ανδρικής ομάδας είναι να φέρουμε τον κόσμο κοντά στο σπορ αλλά και να δώσουμε παραστάσεις στους μικρούς φίλους της ακαδημίας μας. Σε γενικές γραμμές το Futsal δεν διαφέρει σε κάτι. Εφόσον η μπάλα είναι στρόγγυλη και παίζεται με τα πόδια είναι το ίδιο αγαπητό με το 11×11».

Γιώργος Κολονιώτης (Τερματοφύλακας): «Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους με υγεία πάνω απ΄ όλα και μακριά από τραυματισμούς. Ένα ιδιαίτερο άθλημα. Έχω εμπειρία από Αθήνα, μιας και έπαιζα στην Ελίτ 1,5 χρόνο. Διακρίνω αρκετή όρεξη, πολλή αγάπη και μεράκι και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Υγεία να υπάρχει και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Το Ρόστερ

Γιώργος Κολονιώτης (Τ)
Ηλίας Σιδηρόπουλος (Τ)
Γιώργος Νεράτζης
Γιάννης Σχοινάς
Ραφαήλ Παπαστεργίου
Δημήτρης Πλιάγκας
Θανάσης Σαΐτης
Μιχάλης Σαμπάνης
Θάνος Χονδροδήμος
Γιώργος Λουκανίκας
Χρήστος Πουρουτίδης
Ηλίας Σγουραλής
Κώστας Μπούκας

Η ομάδα της Λάρισας θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής το οποίο δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη την οριστική σύνθεσή του, με τις ομάδες να υπολογίζονται στις οκτώ με δέκα.

Να σημειωθεί πως το πρώτο δυνατό τεστ θα δοθεί στις 19 του Σεπτέμβρη στο Κλειστό του Αγίου Θωμά με την ομάδα του Καρπενησίου.