Roland Garros: Ο Ζβέρεφ σταμάτησε τον Αλκαράθ, επικράτησε 3-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε 3-1 σετ του Κάρλος Αλκαράθ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros.
Ο πρώτος προημιτελικός στο ταμπλό των ανδρών ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακός. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατέβαλε την αντίσταση του Αλκαράθ, επικράτησε 3-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros για δεύτερη διαδοχική χρονιά.
Το ματς: Από την αρχή του αγώνα ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έδειχνε αποφασισμένος να μη χαρίσει εύκολους πόντους στον Αλκαράθ και ταυτόχρονα να τον πιέσει όσο περισσότερο μπορεί.
Ο 19χρονος Ισπανός ήταν αυτός που έφτασε πρώτος σε break point, όμως ο Γερμανός το έσβησε. Αντίθετα ο Ζβέρεφ κατάφερε να δημιουργήσει τρία break points στο πέμπτο game εκμεταλλεύτηκε το τρίτο εξ αυτών για να προηγηθεί με 3-2. Στη συνέχεια χάνοντας μόλις έναν πόντο σε τρία service game κατάφερε να κλείσει το πρώτο σετ με 6-4.
Παρόμοια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο σετ. Ο Αλκαράθ έφτασε πρώτος σε break point, αλλά ο Ζβέρεφ είχε πάλι την απάντηση. Στο έβδομο game ο Γερμανός έκανε το break και στο τέλος άντεξε στην πίεση του Ισπανού για να φτάσει στο 2-0 και πάλι με 6-4.
Στο τρίτο σετ οι δυο αθλητές κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι το τέλος χωρίς προβλήματα το σερβίς τους. Έτσι, όλη η δράση ήταν στο ένατο και δέκατο game. Ο Αλκαράθ έσβησε match point του Ζβέρεφ και στη συνέχεια έκανε εκείνος το break για να πάρει το σετ με 6-4 και να μειώσει σε 2-1.
Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο τέταρτο σετ αφού εκ νέου όλη η δράση ήταν στο ένατο και δέκατο game. Αυτή τη φορά όμως ο Ζβέρεφ κατάφερε να εκμεταλλευτεί το break point που δημιούργησε για να προηγηθεί με 5-4, αλλά ο Αλκαράθ απάντησε με break back για το 5-5.
Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους και οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ για πρώτη φορά στις μεταξύ τους μονομαχίες.
Πηγή: Sport24.gr











