Βασίλης Φωτιάς: Ο διαιτητής της Super League που έχει σπουδάσει Διαστημική Τεχνολογία!

Δύο φορές έχει βρεθεί στο διάβα της ΑΕΛ ο Βασίλης Φωτιάς με τη δεύτερη να είναι πιο επεισοδιακή. Για τον Αλέξη Κούγια τουλάχιστον… Το εντυπωσιακό όμως με τον ρέφερι από την Πέλλα είναι οι σπουδές του, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Ο Βασίλης Φωτιάς έχει σφυρίξει δύο φορές την ΑΕΛ στη Super League και οι «βυσσινί» μετρούν ισάριθμες ισοπαλίες. Πρώτη μέσα στο Αγρίνιο στο 2 – 2 του πρώτου γύρου της περασμένης σεζόν 2018/19 και δεύτερη η ισοπαλία με 1 – 1 με τον ΠΑΟΚ στο AEL FC ARENA, μια διατησία η οποία είχε προκαλέσει δύο προσωπικές δηλώσεις του Αλ. Κούγια. Σε ένα παιχνίδι όπου κατά γενικές γραμμές η διαιτησία ήταν… normal.

Όσο και αν το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα παραμείνει λαϊκό άθλημα, αυτό δεν σημαίνει ότι άνθρωποι ανώτεροι μορφωτικού επιπέδου δεν μπορούν να ασχοληθούν ενεργά με αυτό. Και αν όχι ως ποδοσφαιριστές, μπορούν να το κάνουν ως διαιτητές. Ο Γιαννιωτσιώτης, Βασίλης Φωτιάς, από τον σύνδεσμο Πέλλας, αποτελεί την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση.

Το τρομερό Βιογραφικό του

Γεννημένος στις 10 Απριλίου του 1989, ο Βασίλης Φωτιάς μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, είναι απόφοιτος Πολυτεχνείου ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο του Surrey στο Λονδίνο στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Διαπλανητικής Εξερεύνησης.

Εργάστηκε στην Airbus για την διαστημική αποστολή του δορυφόρου NovaSAR-S, ενώ το βιογραφικό του κάνει λόγο για εργασία στην εταιρεία “Άρατος Τεχνολογίες” (εταιρεία διαστημικών υπηρεσιών) ως σύμβουλος έρευνας και ανάπτυξης και κύριος μηχανικός δορυφόρων, ενώ το 2015 ήταν υποψήφιος διδάκτωρ τεχνολογιών διαστήματος.

Με το διάστημα ασχολείται από τα 17 του

Η ενασχόλησή του με το διάστημα και τους δορυφόρους ξεκίνησε το 2006, όταν ήταν 17 ετών, αλλά το ίδιο αγαπούσε και τη διαιτησία. Γι’ αυτό άλλωστε έφτασε μέχρι τη Super League. Στην απόφασή του να αφήσει το εξωτερικό και να επιστρέψει στην Ελλάδα, έπαιξε και το πάθος του για τη διαιτησία.

Αν μη τι άλλο, αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση διαιτητή, χωρίς καμία αμφιβολία…

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως το οικογενειακό του περιβάλλον συνδέεται κατά κάποιον τρόπο με την ΑΕΛ, μιας και ο αδερφός του, Λάζαρος, έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ του Πηλαδάκη στη Β΄ Εθνική τη σεζόν 2011/12.