Έχει δρόμο ακόμα…

Η ΑΕΛ δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ανέβασε κάπως την απόδοσή της, όμως δεν κατάφερε και πολλά, καθώς γνώρισε την ήττα με 2 – 0 από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Κάνιας στο 37′ και Κίτσιου στο 86′ για τον «δικέφαλο του βορρά» τα γκολ που είχε και δοκάρι με τον Μάτος στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι μετά και τις νίκες Λεβαδειακού και Ηρακλή, οι «βυσσινί» αντιλήφθηκαν πως το πρωτάθλημα και η σωτηρία χρειάζονται προσπάθεια πολύ στις εναπομείναντες αγωνιστικές.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν άλλαξε το σύστημα του απέναντι στην ΑΕΛ. Επέλεξε το 4 – 2 – 3 – 1 με τον Μπρικτς στο τέρμα, τον Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας, στο αριστερό τον τον Λέοβατς και σέντερ μπακ τους Βαρέλα και Μαλεζά, οι οποίοι είχαν μπροστά τους ως κόφτη τον Σακχόφ και σε πιο δημιουργικό ρόλο τον Κάνιας. Στην αριστερή πτέρυγα αγωνίστηκε ο Ενρίκε, δεξιά ο Μυστακίδης, στον άξονα ο Μπίσεσβαρ και σέντερ φορ ο Αθανασιάδης.

Ο Θοδωρής Βουτυρίτσας προτίμησε την… «πεπατημένη», ξεκινώντας με σύστημα 4 – 2 – 3 – 1. Ο Ξενοδόχοβ κάτω από τα γκολπόστ, δεξιά στην άμυνα ο Ρέντζας, αριστερά ο Αβραάμ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γιοβάνοβιτς και Γκόλιας. Μπροστά τους δύο αμυντικά χαφ, οι Μασαλέσα και Φατιόν. Αριστερά στη μεσοεπιθετική ο Ντέλετιτς, δεξιά ο Ναβάρο και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ναζλίδη, ο Βαρέλα.

Καθολική… υπεροχή

Η ΑΕΛ μπήκε σαφής αμυντικούς προσανατολισμούς στον αγωνιστικό χώρο. Δεν προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και περιορίστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ ανέλαβε από τα πρώτα δευτερόλεπτα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αναμενόμενο.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι αναπτυσσόμενοι κυρίως από της πτέρυγες δεν κατάφεραν να βρουν τρόπο για να απειλήσουν τον Ξενοδόχοβ. Ο Ξενοδόχοβ που είχε μπροστά του τους Γκόλια και Γιοβάνοβιτς, με τον Σέρβο να αντιμετωπίζει όμως πρόβλημα τραυματισμού από το πρώτο λεπτό.

Από μία καλή στιγμή…

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 26′ και άνηκε στον «δικέφαλο του βορρά». Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε στη πλάτη της άμυνας μπαλιά για τον Ενρίκε, ο οποίος από τα δεξιά μπήκε περιοχή, «τσίμπησε» τη μπάλα πάνω από τον Αβράαμ, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και σούταρε σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Ξενοδόχοβ.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 34′. Σε αντεπίθεση από τα δεξιά, ο Ναβάρο έβγαλε στο ημικύκλιο της περιοχής για τον Φατιόν, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Μπρικτς μπλόκαρε εύκολα. Όμως ο ΠΑΟΚ που έψαχνε περισσότερο το γκολ το βρήκε λίγο αργότερα.

«Πάρτι» του Ενρίκε και γκολ…

Ο Ενρίκε με το που άλλαξε θέση με τον Μυστακίδη και πήγε στο δεξί επιθετικό άκρο της ομάδας του, έδωσε νέα «πνοή» στην λειτουργία των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι τον έψαχναν συνεχώς και αυτός με τη σειρά του αποτελούσε «κίνδυνο θάνατο» για τους «βυσσινί».

Έτσι φτάσαμε στο 37′, όταν από τα δεξιά ο Ισπανός σέντραρε, ο Γκόλιας απομάκρυνε με το κεφάλι, και ο Κάνιας πολλά μέτρα έξω από τη περιοχή έκανε συρτό σουτ, όχι τόσο δυνατό, αλλά ο Ξενοδόχοβ δεν κατάφερε να αντιδράσει και είδε τη μπάλα να καταλήγει στη δεξιά του γωνία, με το 1 – 0 να είναι γεγονός.

Έχασε Γιοβάνοβιτς η ΑΕΛ, και ο ΠΑΟΚ μεγάλη ευκαιρία

Εκτός από το γκολ, οι «βυσσινί» έχασαν και τον Γιοβάνοβιτς, που δε μπόρεσε να συνεχίσει λόγω τραυματισμού. Αυτό έφερε μία σειρά από αλλαγές προσώπων σε θέσεις στο σύστημα. Διότι ο Κοντόρ που πήρε τη θέση του Σέρβου πέρασε στο αριστερό άκρο της άμυνας, σέντερ μπακ μετατοπίσθηκε ο Φατιόν, του οποίου τη θέση στο κέντρο πήρε ο Ντέλετιτς και τέλος ο Αβραάμ ανέβηκε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής της ΑΕΛ.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο πρώτο και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μάτος μέσα από τη περιοχή και δεξιά σούταρε στην αριστερή γωνία, ο Ξενοδόχοβ ακούμπησε τη μπάλα, αυτή χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ, με τον διαιτητή να δίνει όμως άουτ.

Καλύτερη από ότι στο πρώτο, αλλά…

Στο δεύτερο μέρος οι ποδοσφαιριστές του Θοδωρή Βουτυρίτσα ανέβασαν την απόδοσή τους. Δεν κλείστηκαν στην άμυνα, αλλά αντίθετα προσπαθούσαν να πιέσουν τον ΠΑΟΚ. Κέρδισαν δύο – τρία κόρνερ, έφτασαν στην αντίπαλη περιοχή, όμως τους έλειπε η τελική πάσα.

Χαρακτηριστικό αποτελεί πως η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στη «βασίλισσα του κάμπου». Στο 53′ σέντρα του Ρέντζα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στο Μπίσεσβαρ, ο Μπρικτς δεν βγήκε σωστά, αλλά ο Φατιόν από τη μικρή περιοχή δεν έπιασε καλά τη κεφαλιά και αυτή κατέληξε άουτ.

Τελείωσε στο 86’…

Ο ρυθμός είχε πέσει για τα καλά. Η ΑΕΛ παράλληλα δεν μπορούσε να φτάσει ούτε στην αντίπαλη περιοχή, με τους παίκτες της να κάνουν πολλά λάθη ατομικά. Και έτσι από ένα ατομικό λάθος προήλθε και το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ που «τελείωσε» ουσιαστικά το ματς.

Στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης, λάθος του Ναζλίδη που έχασε τη μπάλα κοντά στη περιοχή, που αντί να την διώξει έκανε τρίπλες, ο Μαλέζας πήρε τη μπάλα, έδωσε στον Κουλούρη, έπειτα ο Κάτσε υποδέχτηκε τη μπάλα, έδωσε τον Κίτσιου που βγήκε τετ – α – τετ και πλάσαρε σωστά για το τελικό 2 – 0.

Οι Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Λέοβατς, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Σακχόφ, Ενρίκε (62′ Κίτσιου), Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (80′ Κάτσε), Αθανασιάδης (56′ Κουλούρης).

ΑΕΛ (Θοδωρής Βουτυρίτσας): Ξενοδόχοβ, Ναβάρο (77′ Καπός), Γιοβάνοβιτς (38′ λ.τ. Κοντόρ), Γκόλιας, Ρέντζας, Φατιόν, Βαρέλα, Αβραάμ (62′ Ικάουνιεκς), Ντέλετιτς, Μασαλέσα, Ναζλίδης.

Διαιτητική Τριπλέτα
Κιοτζένης, Σίπκας, Βασιλόπουλος.