Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθε κι΄ η μπάλα…
Το Σάββατο του Λαζάρου χρειαζόντουσαν οι “βυσσινί” για να αναστηθούν αγωνιστικά και να αποδώσουν… επιτέλους ποδόσφαιρο, προσφέροντας δύο ολόκληρα ημίχρονα για σεμινάριο επιθετικού ποδοσφαίρου, δημιουργώντας συνολικά εννέα (!!!) κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.
Το τελικό 3 – 0 μοιάζει φτωχό μπροστά στην εμφάνιση την οποία έκαναν οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη, υλοποιώντας μάλιστα την καλύτερη εμφάνιση επί ημερών του Καρδιτσιώτη τεχνικού στον βυσσινί πάγκο.

Δυνατό ξεκίνημα από τα… λίγα!
15′ γεμάτο μπάλα είχε το AEL FC ARENA, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η ΑΕΛ έφτασε δύο φορές πάρα πολύ κοντά στο γκολ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Αρχικά στο 8ο λεπτό ο Κουτσιανικούλης σέντραρε από δεξιά με τον Μαρουκάκη να προλαβαίνει στην έξοδο τον Κουτσόπουλο και να στρώνει την μπάλα στον Άγγελο Βέρτζο που σε κενή εστία με ένα “ψαλιδάκι” έστειλε την μπάλα να ταρακουνήσει το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της ΑΣΑ.

Και το επιθετικό “κρεσέντο” της ΑΕΛ συνεχίστηκε. Στο 14′ ο Κουτσιανικούλης μπήκε στην περιοχή από αριστερά “σπάζοντας” παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι στον Μαρουκάκη, με τον Φώτη Κισκαμπάνη με προβολή να προλαβαίνει τα χειρότερα για την ομάδα του.
Στο 16′ ο Ουρτάδο σε μία φάση καρπόν με την προηγούμενη γύρισε επίσης παράλληλα την μπάλα από αριστερά όμως ο Κουτσόπουλος… “τεντώθηκε” και μάζεψε την μπάλα.

Διακοπή που “χάλασε” τον ρυθμό
Έπειτα από την φάση του Ουρτάδο στο 16′ το παιχνίδι διεκόπηκε για πέντε λεπτά καθώς στο πέταλο του ARENA, αναρτήθηκε ένα πανό που έγραφε… “ΕΠΟ, Κράτος, Αστυνομία βυθισμένοι στην παρανομία”. Και για τον λόγο αυτό ο κ. Νεοφυτιάδης διέκοψε την αναμέτρηση προκαλώντας αφόρητο εκνευρισμό σε κερκίδα και παίκτες!

Μάλιστα αφού η αναμέτρηση ξεκίνησε και πάλι, μετά από τρία λεπτά οι οπαδοί των “βυσσινί” έβγαλαν και πάλι το πανό, προκαλώντας την διακοπή του αγώνα, με τον Νεοφυτιάδη να πηγαίνει στα αποδυτήρια μαζί με τους βοηθούς του για δέκα λεπτά.

Επιθετικό “κρεσέντο” με δύο γκολ!
Όταν τελικά το παιχνίδι ξανά ξεκίνησε (28′) ο Μανώλης Ροβίθης άνοιξε το σκορ για τους “βυσσινί”. Ο Μαρουκάκης έπιασε την πρώτη κεφαλιά στην αντεπίθεση, ο Ροβίθης τη δεύτερη τροφοδοτώντας τον Ουρτάδο. Ο Βενεζουελάνος σέντραρε από δεξιά με τον Ροβίθη με προβολή να βρίσκει δίχτυα από κοντά.

Και πριν καλά – καλά καταλάβουν οι Καρδιτσιώτες τι έχει γίνει η ΑΕΛ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με σκόρερ και πάλι τον Μανώλη Ροβίθη, έπειτα και από περιπετειώδη τρόπο. Στο 30′ ο Μαρουκάκης βρήκε τον Κουτσιανικούλη. Αυτός τροφοδότησε τον Ροβίθη και ο τελευταίος, αφού απέφυγε και έναν αμυντικό, κέρδισε τον Κουτσόπουλο για το 2 – 0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Δεν τον… θέλει!
Ο Σεμπάστιαν Ναγιάρ με την επανέναρξη της αναμέτρησης (47′) με μια “60άρα” μπαλιά βρήκε απέναντι και διαγώνια τον Βασίλη Κουτσιανικούλη που κατέβασε την μπάλα με το στήθος ιδανικά, βγαίνοντας απέναντι από τον Κουτσόπουλο, επιχειρόντας να τον “κρεμάσει” με το πλασέ του να περνά ψηλά άουτ, συνεχίζοντας την κακοδαιμονία που τον ακολουθεί από την αρχή της σεζόν, παραμένοντας “άσφαιρος” τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Και το καλό, “τρίτωσε”…
…για την ΑΕΛ με πανέμορφο τρόπο! Στο 54′ Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης βρήκε από τα αριστερά τον Ματθαίο Μαρουκάκη και ο πρώτος σκόρερ των «βυσσινί» αφού πέρασε ιδανικά τον προσωπικό του αντίπαλο (Φώτη Κισκαμπάνη) με εξαιρετική ντρίπλα, έκανε το 3 – 0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Και νεό δοκάρι!
Αφού αρχικά οι “βυσσινί” έκρυψαν την μπάλα, αυτήν στο 65ο λεπτό εμφανίσθηκε στα πόδια του Ματθαίου Μαρουκάκη που με μια “οβίδα” από τα 25 και πλέον μέτρα έστειλε την μπάλα να “τραντάξει” για δεύτερη φορά το δοκάρι του Κουτσόπουλου (αυτήν την φορά το οριζόντιο), ενώ στην επαναφορά και σε κενή εστία ο Μανώλης Ροβίθης βιάστηκε και σε κενή εστία αδυνάτισε να πετύχει χατ – τρικ!

Τους “χορέψαν” δίχως… γκολ
Ο Μανώλης Ροβίθης στο 80′ αποφάσισε να κινηθεί για το χατ – τρικ. Πήρε την μπάλα από αριστερά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ενώ είχε “φάτσα” το τέρμα προτίμησε να στρώσει δεξιότερά του στον Ναγιάρ. Αυτός με μία ντρίμπλα παραπάνω έδωσε και πάλι στον Ροβίθη που από το ύψος του πέναλτι και αφού είχε κλειστεί από τους “κιτρίνους”, πλάσαρε ψηλά άουτ, αποτυγχάνοντας σε μία ακόμη φάση να πετύχει το προσωπικό του χατ – τρικ στο ματς.

Οι Συνθέσεις
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς (50′ Κομεσίδης), Βέρτζος, Μπανούσης, Ουρτάδο (33′ λ.τ. Λαμπρόπουλος), Ναγιάρ, Ροβίθης, Κουτσιανικούλης, Μαρουκάκης.
Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοδιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας (46′ Υφαντής), Μπλέντι, Δημόπουλος, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος (46′ Τζέκος), Σκαθαρούδης, Κόντος, Τσούκαλος (63′ Τζανής), Μπιτέλης, Γκουγκούδης.

Διαιτητική Τριπλέτα
Νεοφυτιάδης, Μπετσόγλου, Χριστάκογλου.











