Ακόμα ένα ντέρμπι της Λάρισας…
…που κρίθηκε στη δύναμη με αποτέλεσμα να είναι πιο άλλο από την ισοπαλία. Έτσι ΠΑΟΛ Αβέρωφ και Δήμητρα Γιάννουλης είδαν το σκορ να λήγει στο 1 – 1 και να μοιράζονται τους βαθμούς στο γήπεδο “Κουκουλίτσιος – Μουσιάρης”.
Γράφει ο Χρίστος Τζίκας
Πάντως οι σκόρερ είναι γνωστοί “ύποπτοι” καθώς για τους γηπεδούχους το τέρμα πέτυχε ο Αποστόλης Ταρταμπούκας, ενώ για τους “πράσινους” σκόραρε ο Στέλιος Πατσιωτός. Η ομάδα του Αβέρωφ πάντως συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη, καθώς τελευταία φορά πήρε “τρίποντο” την 5η αγωνιστική κόντρα στον Μαχητή Τερψιθέας. Στην αντίπερα όχθη ο Νίκος Χατζημπύρος είχε και την πρώτη του ισοπαλία ως προπονητής, ενώ η ομάδα της Δημήτρας είδε παράλληλα την διαφορά με το Αμπελωνιακό να αυξάνεται κι άλλο.
Πολύ νωρίς θα ξεχαστεί το πρώτο ημίχρονο από τις μνήμες των φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου, με τους ποδοσφαιριστές να προσπαθούν δίχως όμως ουσία. Μάλιστα τα πολλά μαρκαρίσματα ανάγκασαν και τον διαιτητή της συνάντησης κ. Μαστοροδήμο να βάλει το χέρι στο τσεπάκι του αρκετές φορές τιμωρώντας τους ποδοσφαιριστές με αρκετές κίτρινες κάρτες.
Έτσι τα “αίματα” από πλευράς ευκαιριών ξεκίνησα από το πρώτο κιόλας λεπτό την επανάληψης. Στο 46′ ο Νασιάκος έγινε αποδέκτης της μπάλας μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά υπήρξε κόντρα μεταξύ του παίκτη και των αμυντικών, με τη μπάλα να φτάνει στον Πατσιωτό που από ευνοϊκή θέση σούταρε λίγο πάνω από την συμβολή των δοκών.
Για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι στην ευκαιρία της Γιάννουλης με τέρμα δύο λεπτά μετά. Συγκεκριμένα στο 48′ ο Ντούγκος τροφοδότησε ωραία τον Ταρταμπούκα που μπήκε από τα αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, επιχειρώντας και το σουτ με τον Παναγιωτόπουλο να τον νικά… μόνο αρχικά, καθώς στην επαναφορά δεν “χαρίστηκε” ανοίγοντας το σκορ υπέρ της ομάδας του για το 1 – 0.
Με την είσοδο του Μάτου από τον πάγκο της Δήμητρας, οι ισορροπίες άλλαξαν, καθώς έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του. Κάτι που φάνηκε από την πρώτη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι καθώς στο 54′ μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στην απομάκρυνση, επιχείρησε με τη μία το σουτ βλέποντας όμως τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παζιάνα.
Και ότι δεν κατάφεραν νωρίτερα οι “πράσινοι” το πέτυχαν τρία λεπτά μετά με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο. Έτσι στο 57ο λεπτό ο Φιλιππούλης έβγαλε μία διαγώνια μπαλιά από τα αριστερά, εκεί όπου ο Πατσιωτός με εντυπωσιακό σουτ μέσα στα καρέ του Αβέρωφ δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Παζιάνα για το 1 – 1. Μάλιστα ο Πατσιωτός έφτασε και κοντά στο δεύτερο γκολ και την ανατροπή, όταν στο 62′ ο Μάτος του “έσπασε” ωραία τη μπάλα, ο επιθετικός “ζύγισε” το πόδι του με τη μπάλα όμως να σταματά και πάλι στο κάθετο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Η τελευταία φάση του παιχνιδιού σε αυτή την αναμέτρηση σημειώθηκε πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και προς τη μεγάλη περιοχή, ο Μάτος έγινε αποδέκτης της μπάλας, δοκίμασε και το διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα όμως να μην καταλήγει στα δίχτυα και το 1 – 1 να είναι και το τελικό σκορ.
Οι Συνθέσεις
ΠΑΟΛ Αβέρωφ: Παζιάνας, Μιχαήλ (80′ Λισγάρας), Καφφές, Ελευθέρογλου Γ., Κλεισιάρης, Κολοβός, Ντούγκος (68′ Τσαντζάλης), Τσινούδης, Βαΐτσης (85′ Καραγκιόζης), Τσιρβούλης, Ταρταμπούκας.
Δήμητρα Γιάννουλης (Νίκος Χατζημπύρος): Παναγιωτόπουλος, Νασιάκος, Φιλιππούλης, Αθανασίου, Εμμανουήλ, Θώμος, Φατούρας (70′ Καραβασίλης), Μανάκας, Πατσιωτός (77′ Γκαλγκανόπουλος), Κοταρέλας, Σπανός (53′ Μάτος).
Διαιτητική Τριπλέτα
Μαστοροδήμος, Πατέτσος, Χατζηλιώντας.





















