Ανώτερος ο Δαμασιακός, σε ρυθμούς “Macarena” στον τελικό ο Δωτιέας

Ο Δαμασιακός ήταν καλύτερος του Δωτιέα Αγιάς στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της ΕΠΣ Λάρισας, μη όμως καταφέρνοντας να μετουσιώσει σε τέρμα την ανωτερότητά του στο Στάδιο Αλκαζάρ και χάνοντας από την μοναδική ευκαιρία των παικτών της Αγιάς, που μετέτρεψε σε τέρμα ο Γιώργος Τσατσαλίδης.

Έτσι, το συγκρότημα του Δωτιέα θα αντιμετωπίσει τον Αχιλλέα Φαρσάλων στον μεγάλο τελικό του θεσμού, αγώνας όπου θα ορίσει η ΕΠΣΛ τις επόμενες ημέρες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης, Ο Φαρμάκας πρόλαβε τον Στέλιο Λέτσιο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αποκρούωντας όχι όμως σταθερά. Το ριμπάουντ από κοντά πήρε ο Στέλιος Λέτσιος που πλάσαρε από θέση βολής, όμως ο Τσακάλι έδιωξε εκ νέου για το συγκρότημα της Αγιάς πάνω στην γραμμή, βάζοντας στην μπάλα ανάποδα φάλτσα στέλνοντας την στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του για να απομακρύνει στην συνέχεια.

Στο 38ο λεπτό ήρθε το γκολ για το συγκρότημα του Δημήτρη Μπουκουβάλα. Ο Μπόντε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο πρώτος σκόρερ φέτος της Αγιάς, Γιώργος Τσατσαλίδης από το ύψος της μικρής περιοχής και του πρώτου δοκαριού, με κεφαλιά πέτυχε το 1 – 0 κι «άνοιξε» το σκορ στο παιχνίδι.

Με τη συμπλήρωση σαράντα πέντε λεπτών αγώνα, ο Γιώργος Τσατσαλίδης σέντραρε από τα αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι ο Στέλιος Παππάς κατέβασε όμορφα τη μπάλα, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο με μια όμορφη προσποίηση και σούταρε, όμως η μπάλα δεν βρήκε στόχο και πέρασε ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Δαμασιακού, βρίσκοντας στην ρίζα του δοκαριού του Μιγδάνη πριν καταλήξει άουτ.

Στην επανάληψη τώρα και στο 77ο λεπτό, ο Τσακάλι ανέτρεψε στα όρια της μεγάλης περιοχής τον Λούτσο του Δαμασιακού και ο κ. Τσιτσανούδης τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα. Το φάουλ ανέλαβε να εκτελέσει ο Χρήστος Καρατζιόλης, με τον Χρήστο Φαρμάκα ωστόσο να βγάζει με υπερένταση σε κόρνερ.

Για αυτήν την φάση οι άνθρωποι αλλά και οι φίλαθλοι του Δαμασιακού διαμαρτυρήθηκαν έντοντα για πέναλτι. Ο κ. Καραμπούλας (β΄ βοηθός) που ήταν όμως κοντά στην φάση έδειξε φάουλ. Παράλληλα όμως ο πάγκος του Δαμασιακού διαμαρτυρήθηκε στον κ. Τσιτσανούδη για κόκκινη κάρτα αντί κίτρινης που έδειξε καθώς υποστηρίζουν πως οι ποδοσφαιριστής τους έμπαινε στην περιοχή και ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Ένα λεπτό μετά, ο Δαμασιακός βρήκε δίχτυα. Όμως ο δεύτερος βοηθός κ. Καραμπούλας ακύρωσε το τέρμα αυτό ως οφ σάιντ. Αποτέλεσμα αυτού, οι άνθρωποι του Δαμασιακού να διαμαρτυρηθούν έντονα εκ νεόυ για την απόφαση αυτή, ενώ μερίδα φιλάθλων του Δαμασιακού εξαγριώθηκαν και εκτόξευσαν περίπου 10 μπουκάλια προς στον αγωνιστικό χώρο. Εικόνα τουλάχιστον… απαράδεκτη εν έτη… 2017 στην κατά τ΄ άλλα πολιτισμένη Ελλάδα.

Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν σημειώθηκε κάποια αλλαγή και το 1 – 0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Τσιτσανούδη. Έτσι, ο Δωτιέας πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΛ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Αχιλλέα Φαρσάλων που είχε επικρατήσει του ΠΟΕ με το ίδιο σκορ (1 – 0).

Οι Συνθέσεις

Δωτιέας Αγιάς (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Φαρμάκας, Παππάς, Φιλιππούλης, Τσακάλι, Σούλι, Νάτσης, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Χαλάτσης (70′ Μαλάκος), Τσιρογιάννης (46′ Ντελής), Μπόντε (61′ Γούτος Ν.).

Δαμασιακός (Κώστας Καζάκης): Μιγδάνης, Μπακαΐμης, Μόκας, Λέτσιος Κ., Ραπτοτάσιος, Λέτσιος Στ., Λούτσος Στ, Καρατζιόλης (84′ Βίδρας), Τσιάλτας, Ντόκος, Δούκας (81′ Οικονόμου).

Διαιτητική Τριπλέτα
Τσιτσανούδης, Αρχοντής, Καραμπούλας.