Απλή, λιτή και… αποτελεσματική!
Απλή… συνετή και πάνω απ΄ όλα αποτελεσματική είδαμε την ΑΕΛ στην νικηφόρα πρεμιέρα του πρωταθλήματος της FL, όπου και επικράτησε με 2 – 0 του Απόλλωνα της Καλαμαριάς, δίχως να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα.
Γράφει ο Δημήτρης Πετρωτός
Για όσους περίμεναν να δουν στην πρεμιέρα της Β΄ Εθνικής μια ΑΕΛ με τρελούς αυτοματισμούς και 30 κλασσικές ευκαιρίες, τότε πολύ απλά ζούνε σε έναν άλλον κόσμο.
Πρώτο βήμα σε ένα μεγάλο ταξίδι μόλις υλοποιήθηκε όπως είπε και ο κόουτς της ομάδας, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, και πλέον μένουν κάμποσα ακόμα. Βήματα τα οποία εάν η ΑΕΛ παρουσιαστεί μετρημένη όπως χθες στο Στάδιο Αλκαζάρ έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι βήματα… προόδου.
Ότι δεν κατάφερε να πάρει από τους παίκτες του στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του στον πάγκο της ΑΕΛ ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος (στο ματς Κυπέλλου στο Βόλο), κατάφερε να το πάρει χθες και μάλιστα στο 100%. Δύο ευκαιρίες δύο γκολ. Όταν μιλάμε για πρεμιέρες πάντα πρέπει να λογίζουμε πως αυτές κρύβουν “παγίδες” και μάλιστα μεγάλες. Η ΑΕΛ σε ένα κεκλεισμένων λόγω τιμωρίς Στάδιο Αλκαζάρ κατάφερε να κάμψει με σχετική άνεση την αντίσταση του Απόλλωνα Καλαμαριά δίχως να προσφέρει “τρελό” θέαμα, αλλά ακόμη είναι νωρίς.
Το γεγονός το οποίο μου άρεσε από την χθεσινή εικόνα της ΑΕΛ είναι πως ο καθένας εντός του αγωνιστικού χώρου ήξερε ακριβώς τι ζητούσε ο προπονητής από τα… πόδια του! Ακόμα και οι αλλαγές, του τύπου Καρανίκα, ο οποίος κλήθηκε να αγωνιστεί σε έναν ρόλο που ο Γράφας (αντίπαλος προπονητής) ακόμα ψάχνεται, ήταν καθοριστικές για την εξέλξη του αγώνα και το τελικό αποτέλεσμα.
Θέαμα δεν είδαμε. Είδαμε όμως ουσία. Και ουσία είναι που μένει στον βαθμολογικό πίνακα…











