Αυτά τα μούσια… (Pics)

Από τον Χάρντεν στον Ραντούλιτσα και από εκεί στον Καϊμακόγλου, πολλοί αθλητές έχουν αποκτήσει ξεχωριστή φήμη λόγω της… γενειάδας που έχουν επιλέξει να αφήσουν τα τελευταία χρόνια!

Ο Χάρντεν έκανε το μούσι… μόδα. Ο «Beard Man» έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοτικότητα όχι μόνο για τις αθλητικές του ικανότητες αλλά και για το διάσημο πλέον μούσι του! Πολλοί φίλοι των Ρόκετς αλλά και της Team USA πηγαίνουν στο γήπεδο με ψεύτικες γενειάδες και τα μικρά παιδιά δείχνουν να το απολαμβάνουν. Το «Beard Man» έχει κολλήσει ως παρατσούκλι στον 25χρονο άσο που δεν φαίνεται διατεθειμένος να ξυριστεί άμεσα.

Βέβαια, στο διαφημιστικό τρέιλερ του All Star Game της Νέας Ορλεάνης ο Χάρντεν παρουσιάστηκε ξυρισμένος, όμως ήταν απλά ένα… τρικ. Ο αρχηγός των ΗΠΑ έχει καιρό να πιάσει το ξυραφάκι.

Μπορεί ο άσος των Χιούστον Ρόκετς να… περηφανεύεται για τα μούσια του, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα όμως που έχει υιοθετήσει ανάλογο στυλ ήρθε να «πυροδοτήσει» την δική του βόμβα! Μετά τον χαμένο τελικό των Σέρβων στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, ο θηριώδης σέντερ δήλωσε στο «Eurohoops»: «Χάσαμε το παιχνίδι, είναι αλήθεια, αλλά και πάλι το μούσι μου είναι καλύτερο από του Τζέιμς Χάρντεν».

Μίροσλαβ, στο μυαλό του Χάρντεν αυτό ισοδυναμεί με… πόλεμο!

Το «φαινόμενο της γενειάδας» όμως δεν μένει στα παρκέ του ΝΒΑ. Ο Κώστας Καϊμακόγλου ασπάζεται αυτή την τάση έχοντας αφήσει μακρύ μούσι τα τελευταία χρόνια. Φέτος, βρέθηκε δύο φορές στο «τσακ» ώστε να το ξυρίσει αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Γιατί; Την εξήγηση έδωσε ο ίδιος στην ιστοσελίδα «rsport.ru»: «Όλα ξεκίνησαν ως αστείο. Κάποιες φορές τα αστεία μπορούν να φανούν χρήσιμα, για να διατηρήσεις μια καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Συμφωνήσαμε με τον Νίκο πως αν η Ούνικς προκριθεί στη Ευρωλίγκα, θα ξυριστώ. Χάσαμε όμως, στους τελικούς. Το καλοκαίρι με ρώτησε ένας δημοσιογράφους επί του θέματος και αν ένα μετάλλιο θα με έκανε να πάρω το ξυραφάκι. Είπα πως δεν χρειάζεται να κοιτώ τόσο μακριά. Θα μου ήταν αρκετό να φτάσουμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες. Ούτε αυτός ο στόχος πραγματοποιήθηκε».

Ο Έλληνας φόργουορντ έδωσε στον εαυτό του και το μούσι του άλλη μία ευκαιρία. «Φέτος έχουμε άλλη μια πιθανότητα να μπούμε στην Ευρωλίγκα, οπότε αν προκριθούμε ενδεχομένως να ξυριστώ. Ίσως να αφήσω τον Νίκο να με ξυρίσει»είπε ο Καϊμακόγλου και ήδη ο Νίκος Ζήσης στην Ρωσία… ακονίζει τα ξυραφάκια του!