Αϊτόρ: “Είχα αποφασίσει να μείνω στον Παναθηναϊκό πριν τραυματιστώ”

Ο Αϊτόρ, που ανανέωσε με τον Παναθηναϊκό έως το 2025, μίλησε στο κανάλι της ομάδας στο YouTube, τονίζοντας πως ήταν εύκολη η απόφαση να μείνει κι υποστήριξε πως όταν τραυματίστηκε τον στήριξε όλος ο σύλλογος.

Ο Παναθηναϊκός κι ο Αϊτόρ θα συνεχίσουν την κοινή πορεία, με την πράσινη ΠΑΕ να ανακοινώνει τη Δευτέρα (13/2) την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2025.

Μιλώντας στο κανάλι της ομάδας στο YouTube τόνισε μεταξύ άλλων πως είχε αποφασίσει να μείνει και να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα πριν τραυματιστεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν ήταν δύσκολη η απόφαση να ανανεώσει το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό: Όχι, είναι η αλήθεια. Είχα ήδη αποφασίσει, πριν τον τραυματισμό μου, να παραμείνω, να δημιουργήσω όνομα σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο και να καταφέρω να πετύχω όλους τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας. Είναι μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή για εμένα και την οικογένειά μου να συμπορευόμαστε με αυτόν τον μεγάλο σύλλογο”.

Για το αν φανταζόταν όταν πήγε στον Παναθηναϊκό πριν από 2,5 χρόνια ότι θα είχε αυτή την πορεία η σχέση του με τον κόσμο της ομάδας: Όταν ήρθα εδώ είπα ότι έρχομαι για να παίξω, για να κερδίσω τίτλους και να κάνω όνομα. Είμαι πολύ χαρούμενος από τη στήριξη που μου δίνουν οι φίλαθλοι, για όλα όσα καταφέραμε φέτος και πέρυσι, έπειτα από τα τόσο δύσκολα χρόνια του Παναθηναϊκού και που μπορώ να βοηθήσω έναν τέτοιο σύλλογο και τους φιλάθλους του οι οποίοι πέρασαν τόσο άσχημα. Η αγάπη του κόσμο με γεμίζει χαρά και το περίμενα διότι είμαι πάντοτε θετικός και ήξερα ότι με προσπάθεια και αφοσίωση θα τα κατάφερνα”.

Για το ότι αγωνιστικά πέρασε διάφορα στάδια μέχρι την καταξίωση και το πόσο δύσκολη ήταν αυτή η διαδρομή: Εύκολο δεν ήταν. Είναι όπως η ζωή που έχει σκαμπανεβάσματα. Πάντοτε πρέπει να αντιστέκεσαι. Νιώθω πολύ υπερήφανος για όλα όσα έχουν συμβεί. Σε αυτή τη νέα φάση που βρίσκομαι τώρα, μαθαίνω πάρα πολλά, αξιολογώ πολλά κάτι που ήταν δύσκολο, αλλά μου δόθηκε μια μεγάλη ανταμοιβή και γι’ αυτό είμαι πού υπερήφανος”.

Για το πόσο δύσκολη είναι αυτή η περίοδος του τραυματισμού του: Όταν συνέβη αυτό, τόσο η ομάδα όσο και εγώ, ζούσαμε μεγάλες στιγμές. Ήταν ένας αγώνας για τον οποίο είχαμε μιλήσει με τον Ιβάν και μου είχε πει ότι εάν με χρειαζόταν η ομάδα, θα με χρησιμοποιούσε, διότι ένιωθα κάποιες ενοχλήσεις. Απάντησα στον Ιβάν ότι θα ήθελα να συμμετάσχω, εάν υπήρχε ανάγκη. Αυτό συνέβη, τελικά τραυματίστηκα κι έστω και αν ακουστεί περίεργα, το πήρα καλά, δεν μπορείς να γυρίζεις τον χρόνο πίσω. Πρέπει να κοιτάξεις μπροστά. Είχα πολλούς συμπαίκτες που αντιμετώπισαν τέτοιου είδους τραυματισμούς.

Το πρώτο που σου λένε είναι ότι το σημαντικό είναι το μυαλό και η νοοτροπία. Οπότε το χτύπημα ήταν ισχυρό, η στιγμή κακή. Παρ΄ όλα αυτά άλλαξα αμέσως και είπα ότι όλα θα πάνε καλά, εάν το μυαλό μου δουλέψει σωστά. Και χάρη στην οικογένειά μου, τη σύντροφό μου, τους συμπαίκτες μου, τον Ιβάν όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα και από αυτό μαθαίνεις. Εγώ έμαθα πολλά και έχω ακόμα αρκετά να μάθω”.

Για το ότι έχει δίπλα του το πρώτο τρόπαιο και το πώς φαντάζεται τον εαυτό του στον Παναθηναϊκό τα επόμενα 2,5 χρόνια: Όπως είπα από την πρώτη στιγμή που έφτασα εδώ, ήρθα για να κερδίσω τίτλους. Αυτός είναι ο πρώτος και ελπίζω από εδώ και στο εξής να έρθουν ακόμα περισσότεροι. Είναι απίστευτη η αίσθηση να κερδίζεις τίτλους με αυτόν τον σύλλογο, οι φίλαθλοι είναι απίστευτοι και αυτό είναι ό,τι περισσότερο επιθυμώ να βρίσκομαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθάω την ομάδα και να κερδίζουμε τίτλους. Γι’ αυτό ήρθα”.

Πηγή: Sport24.gr