Βαθμό στα «Χασομέρια»
Ο λόγος για τον Αχιλλέα Φαρσάλων ο οποίος στην τελευταία φάση της αναμέτρησης κατάφερε να ισοφαρίσει τον Ηρακλή Λάρισας (1-1) με κεφαλιά του Τλούπα. Το κύπελλο ζήτησε ο κόσμος των «κιτρινόμαυρων» μετά την λήξη του αγώνα.
Γράφει ο Άλκης Σούρλας
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μετριότατο με τις καλές στιγμές να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και σε αυτό συνέβαλε και ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος.
Στο πρώτο μέρος οι σκληρές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου ήταν το κύριο «μενού» με την μοναδική καλή στιγμή να είναι ένα σουτ του Βούλγαρη έξω από την περιοχή στο 30’ το οποίο πέρασε άουτ.
Ενώ ο Αχιλλέας πέτυχε και ένα γκολ με κεφαλιά του Κομισόπουλου το οποίο ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 56’ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Νάστας σούταρε έξω από την περιοχή η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βακουφτσή και εν συνεχεία ο Τσιάτας με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
Η «απάντηση» από πλευράς Αχιλλέα ήρθε στο 65’ όταν ο Κομισόπουλος έκανε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μπένου με την μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι και να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μαγαζιώτη.
Ο Πότσης στο 69’ έθεσε υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς στα τοπικά του νομού μας. Ο έμπειρος οπισθοφύλακας του Ηρακλή επιχείρησε ένα σουτ περίπου από 35 μέτρα απόσταση η μπάλα διέγραψε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Βακουφτσή.
Αυτό το γκολ «πάγωσε» τους παίκτες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου οι οποίοι ως εκείνη την στιγμή είχανε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαχναν μανιωδώς την επίτευξη ενός τέρματος.
Οι γηπεδούχοι βγήκαν και πάλι μπροστά όμως τα σουτ των Βούλγαρη και Σβερκούλη δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μαγαζιώτη. Εν τέλει οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας στην τελευταία φάση. Ο Σβερκούλης εκτέλεσε το κόρνερ ο Τλούπας βρέθηκε στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και με δυνατή κεφαλιά «έγραψε» το τελικό 1-1.
Οι Συνθέσεις
Αχιλλέας Φαρσάλων (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος): Βακουφτσής, Πατσιούρας, Τσιανάκας Απ., Τλούπας, Τσούλης (62’ Κουτσουκέρας Θαν), Κατσανάκης (45’ Τσιανάκας Β.), Κομισόπουλος, Αντωνιάδης, Σβερκούλης, Μπένος (70’ Ζαγγανάς), Βούλγαρης.
Ηρακλής Λάρισας (Κώστας Τσότσος): Μαγαζιώτης, Καρλιάμπας, Πότσης, Γιαννακόπουλος, Ντουνούδης, Τσέλιγκας, Μπέης, Ζαφειρίου, Φιλλίπου, Νάστας, Τσιάτας.
Διαιτητική Τριπλέτα
Γρηγορίαδης, Γκαρέλης, Μουτσουρούφης

















