Βασιλειάδης: «Για να αποκλείσει τη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός, πρέπει να παίξει κατενάτσιο»

Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε για τα ματς που έρχονται για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ με τη Ρεάλ στα playoffs και στάθηκε στα σημεία που θα πρέπει οι… πράσινοι να «χτυπήσουν» τος Μαδριλένους.

Οι δηλώσεις του παίκτη της Ομπραντόιρο στη Real News για τα ματς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τη Ρεάλ

«Πρόκειται αναμφίβολα για μία πολύ γρήγορη και επιθετική ομάδα, έστω κι αν δεν βρίσκεται στο πικ της. Προφανώς και ο Γιουλ είναι το βαρόμετρο στην απόδοσή της, αφού δεν αποτελεί μόνο τον πιο απρόβλεπτο παίκτη, αλλά τον ηγέτη και τον εμψυχωτή της. Χωρίς αυτόν, ναι μεν παραμένει επικίνδυνη, όμως σίγουρα μιλάμε για μία άλλη ομάδα. 

Άποψή μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός, για να έχει πιθανότητες να την αποκλείσει, πρέπει να της κόψει τον ρυθμό, στην ανάγκη να παίξει ένα ιδιότυπο κατενάτσιο, προφυλάσσοντας τα νώτα του από την ταχύτητα των παικτών της. Διότι, αν επιχειρήσει να την ακολουθήσει στον γρήγορο ρυθμό, οι Ισπανοί είναι ικανοί να τον διαλύσουν με τον τρόπο που κατά κύματα εκδηλώνουν επίθεση. 

Φαβορί είναι η Ρεάλ, όμως, ειδικά αν δεν αγωνιστεί ο Γιουλ, ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί. Στόχος του να φύγει με τη νίκη σε ένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια, προκειμένου στο γήπεδό του να κάνει την τελική του αντεπίθεση. Ο Πιτίνιο τον έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο και οι παίκτες του δείχνουν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. 

Με αφοσίωση στο πλάνο, προσοχή στην αποφυγή εύκολων λαθών και σίγουρα τύχη, θεωρώ πως δεν είναι απίθανο να δώσει το “παρών” στο φάιναλ φορ, μετά μάλιστα την εξαιρετική του προσπάθεια από τα Χριστούγεννα και έπειτα». 

Πηγή: gazzeta.gr