Βρίσκει ρυθμό η Ομόνοια

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Ομόνοια που αυτή τη φόρα πέρασε από το Καλαμάκι επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1 – 2. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τους βαθμούς της νίκης και αν και δέχθηκαν την ισοφάριση κατάφεραν στο τέλος να πάρουν τη νίκη. Οι γηπεδούχοι από την άλλη δεν έδειξαν το ίδιο πάθος και δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι καλύτερο από αυτή την αναμέτρηση.

Με αυτή τη νίκη η Ομόνοια βρίσκεται στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας καταφέρει να συγκεντρώσει έως τώρα στο πρωτάθλημα 23 βαθμούς. Στην αντίπερα όχθη το Καλαμάκι που έχει να κερδίσει από την δέκατη αγωνιστική, βρίσκεται στην δωδέκατη θέση με συγκομιδή τους 17 βαθμούς.

Δυναμικό το ξεκίνημα των “μικρών” της Ομόνοιας που κατάφεραν να δείξουν τις διαθέσεις του με τα δοκάρια να αποτρέπουν όμως τα τέρματα. Αρχικά στο 10′ ο Μαστρογιώργος σούταρε με το δοκάρι να του λέει το πρώτο όχι, ενώ πέντε λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 15΄ήταν η σειρά του Δούρου να “σημαδέψει” το δοκάρι.

Βέβαια τα δοκάρια συνέχιζαν να έχουν το πρώτο λόγο και από την απέναντι πλευρά. Στο 18ο λεπτό ήταν η σειρά από πλευράς γηπεδούχων να αρνηθούν ένα τέρμα. Ο Νίκος Καλόγηρος από καλή θέση επιχείρησε το σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι του Σαρακατσάνη.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ στο 33ο λεπτό. Στη συγκεκριμένη φάση ο Μπίλης αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, είδε κατευθείαν το χώρο και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μάνου για το 0 – 1, δίνοντας παράλληλα το προβάδισμα στην ομάδα του.

Προβάδισμα όμως που δεν χάρηκαν για πολύ καθώς η απάντηση από πλευράς Καλαμακίου ήταν σχεδόν άμεση.  Ο Νίκος Καλόγηρος κατάφερε αυτή τη φορά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 36′ ο ποδοσφαιριστής μετά από ωραία ατομική του προσπάθεια κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης για το 1 – 1. Ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και την ευκαιρία να πετύχουν την ανατροπή, αλλά το σουτ του Μπασιάνα λίγο πριν το ημίχρονο πέρασε άουτ.

Τελικά οι ποδοσφαιριστές του Λεωνίδα Λαζαρίδη κατάφεραν να αποδράσουν από το Καλαμάκι με το διπλό με τέρμα που πέτυχαν στις αρχές της επανάληψης. Συγκεκριμένα στο 50′ όταν ο Γκομοσίδης σέντραρε προς τα αντίπαλα καρέ, την πρώτη κεφαλιά πήρε ο Καραγιάννης που τροφοδότησε τον Μάντζιαρη που με νέα κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1 – 2.

Οι Συνθέσεις

ΠΑΟ Καλαμακίου (Στέλιος Λιόρας): Μάνος, Νταμήτρος, Τζαβέλας (65΄Κολιομήτρας), Ντινούλης, Τσούτσας (60′ Παπακανάκης), Καλόγηρος Θ., Χριστόπουλος, Μπασιανάς, Καλόγηρος Ν., Σφέτσος, Ρόιδος (46′ Καράτζιος).

Ομόνοια Λάρισας (Λεωνίδας Λαζαρίδης): Σαρακατσάνης, Δούρος, Γκομοσίδης, Μητσογιάννης, Τσεκούρας, Μάντζιαρης, Μπίλλης, Μαστρογιώργος, Καραλούλης (74′ Κυριακίδης), Δημητρέλης (72′ Μπέτσης), Καραγιάννης (90′ Σταμάτης).

Διαιτητική Τριπλέτα
Γιάντσης, Νάκας, Κωνσταντίνου.