«Δυναμικός σαν τον Ντρογκμπά, αλλά χρειάζεται ψυχολόγο»

Ο Τούρκος ρεπόρτερ, Καντίρ Ονούρ Ντιντσέρ εκθειάζει στο gazzetta τον Εμενίκε τονίζοντας πως μπορεί να εξελιχθεί στον καλύτερο φορ της Super League, συνιστώντας ωστόσο στον Ολυμπιακό να προσλάβει ψυχολόγο! «Είχε προβλήματα με τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε».

Ώς έναν δυναμικό φορ που το στιλ του παραπέμπει σε Αμοκάτσι και Ντρογκμπά περιγράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος της Milliyet, Καντίρ Ονούρ Ντιντσέρ τον Εμάνουελ Εμενίκε που συμφώνησε με τον Ολυμπιακό.

Γρήγορος παρά το βαρύ κορμί του προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στο τουρκικό πρωτάθλημα με τα γκολ που πέτυχε σε Καραμπούκσπορ και Φενέρμπαχτσε.

Ο ρεπόρτερ της Milliyet σημειώνει πως ο Νιγηριανός φορ αν βρει χώρους είναι ασταμάτητος, ωστόσο προειδοποιεί τον Ολυμπιακό για τις ιδιορρυθμίες του που είχαν ως συνέπεια να έρθει σε ανοικτή σύγκρουση με τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε καθώς δεν ανέχονταν να τον αποδοκιμάζουν.

Μάλιστα τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα σε αυτό το κομμάτι αφού πρόκειται για έναν ευαίσθητο χαρακτήρα!

«Ο Εμάνουελ Εμενίκε είναι ένας στράικερ στο στιλ του Ντάνιελ Αμοκάτσι που ουσιαστικά αποτέλεσε τον προκάτοχο του στην εθνική Νιγηρίας.

Χρησιμοποιεί το εκτόπισμα του για να σκοράρει. Είναι γρήγορος αν αναλογιστεί κανείς την σωματοδομή του.

Στην Φενέρμπαχτσε αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τους οπαδούς.

Τον Μάρτιο του 2015 σε ένα ματς κόντρα στη Μπεσίκτας έχασε μια ευκαιρία να σκοράρει. Τότε οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε τον αποδοκίμασαν και εκείνος έβγαλε τη φανέλα του προσπαθώντας να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτό συνέβη στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Ο προπονητής της ομάδας, Ισμαίλ Καρτάλ τον αντικατέστησε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο Εμενίκε δεν περίμενε να ολοκληρωθεί το ματς και εγκατέλειψε το γήπεδο προκειμένου να πάει σπίτι του!

Οι κάμερες τον κατέγραψαν στον γκαράζ όταν αποχωρούσε. Υπήρχαν προβλήματα με τους οπαδούς όπως προανέφερα. Ασφαλώς αυτή η ιστορία επηρέασε την απόδοση του στις τελευταίες δύο σεζόν του στη Φενέρμπαχτσε, αν και πιστεύω πως είναι καλός στράικερ.

Αντιμετώπισε επίσης κάποια προβλήματα με την ομοσπονδία της Νιγηρίας, έτσι αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα πέρυσι αν και είναι νέος σε ηλικία.

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πως πρόκειται για έναν πολύ ευαίσθητο χαρακτήρα που επηρεάζεται ψυχολογικά.

Για μένα θα πρέπει ο Ολυμπιακός να προσλάβει ψυχολόγο για να τον παρακολουθεί προκειμένου να είναι συγκεντρωμένος.

Με τις κατάλληλες συνθήκες θεωρώ πως μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Εάν έχει καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς του Ολυμπιακού μπορεί να εξελιχθεί στον καλύτερο φορ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Προσωπικά μου αρέσει αυτό το στιλ δυναμικών στράικερ, όπως είναι ο Ντρογκμπά και ελπίζω να πετύχει στον Ολυμπιακό.

Ο Εμενίκε χρειάζεται διαδρόμους μπροστά. Μπορεί να κάνει ωραία πράγματα αν βρει κενό χώρο και τροφοδοτηθεί κατάλληλα.

Είναι δύσκολο για κάθε αμυντικό να τον σταματήσουν».

Δείτε τον Εμάνουελ Εμενίκε εν δράσει…

 

Πηγή: gazzetta.gr