Είχε… άγιο!
Από το… βαθύ ύπνο των τελευταίων αγωνιστικών ξύπνησε η Σαουθάμπτον!
Μετά από τρεις αγώνες χωρίς νίκη (που της κόστισαν πολύ έδαφος στη μάχη για το Champions League) οι «άγιοι» λύγισαν 1 – 0 την Κρίσταλ Πάλας και παρέμειναν στο κόλπο της τετράδας.
Απέναντι σε ένα φορμαρισμένο αντίπαλο (σ.σ. η ομάδα του Πάρντιου μετρούσε δυο μόλις ήττες σε εννέα ματς και προερχόταν από μεγάλο διπλό επί της Γουέστ Χαμ) οι παίκτες του Κούμαν τα βρήκαν ξανά μπαστούνια. Μάλιστα το δοκάρι τους έσωσε σε πλασέ του Ζαχά στο 54’.
Λίγο πριν το τέλος όμως (82’) ο Μανέ βρέθηκε εκεί που πρέπει να για να τους λυτρώσει και να τους φέρει (έστω και με παιχνίδι περισσότερο) πάνω απ’ τη Λίβερπουλ και σε απόσταση αναπνοής από τη Γιουνάιτεντ.
Την ίδια ώρα όμως που Σενεγαλέζος έδινε οξυγόνο στη Σαουθάμπτον, ο Μπεντέκε έδινε το «φιλί της ζωής» στην Άστον Βίλα. Παρόλο που είχαν προηγηθεί με τον Αγμπονλαχόρ (και εξαιτίας του 12ου γκολ του Μπεραχίνο) οι «χωριάτες» βάδιζαν ολοταχώς για μια ακόμα αγωνιστική (τη 13η) χωρίς νίκη. Το πέναλτι που κέρδισε ωστόσο ο Λόουτον και αξιοποίησε στο 94’ ο Μπεντέκε της έδωσε το πολυπόθητο τρίποντο (2 – 1) και την τράβηξε έπειτα από καιρό απ’ την επικίνδυνη ζώνη.
Όσο για το άλλο ντέρμπι παραμονής, καμία απ’ τις Χαλ και Σάντερλαντ δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει το κρίσιμο τρίποντο. Κι αυτό διότι ο Εντόι συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις του (σκοράροντας τρίτο γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς), αλλά ο Ρόντγουελ απάντησε για τις «μαυρόγατες» και τους επέτρεψε να φύγουν αλώβητες (1-1) από το «KC Stadium».











