Ζαλγκίρις – Μπαρτσελόνα 90-74

Η Ζαλγκίρις επικράτησε άνετα με 90-74 της Μπαρτσελόνα, έφτασε στο 15-9 και συνεχίζει να παλεύει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs. Κορυφαίοι οι Πάνγκος και Τουπάν.

Εύκολο έργο κόντρα στην Μπαρτσελόνα είχε η Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Σάρας νίκησε με 90-74 και πλέον βρίσκεται στο 15-9, κυνηγώντας το πλεονέκτημα έδρας. Από την άλλη οι Καταλανοί έπεσαν στο 7-15.

Για τους νικητές ο Τουπάν είχε 21 πόντους και ο Πάνγκος μέτρησε 18 και 5 ασίστ. Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του ματς το σύνολο του Γιασικεβίτσιους.

Το ματς

H Μπαρτσελόνα μπήκε συγκεντρωμένη στο ματς και προηγήθηκε με 7-9 με τον Χάνγκα στο 5′. Η Ζαλγκίρις όμως δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και με τον Καβαλιάουσκας έκανε το 15-9 στο 8′. Ο Μιλάκνις ήταν ο άνθρωπος που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου, αφού σκόραρε για τρεις, κάνοντας το 19-15.

H oμάδα του Σάρας ξέφυγε για 8 πόντους (27-19) στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, με τον Μιλάκνις να «εκτελεί» για τρεις. Οι Λιθουανοί συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι και το μόνο που κατάφερε η Μπαρτσελόνα ήταν να μειώσει σε 44-34 με τον Ρίμπας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 11 λάθη στο πρώτο ημίχρονο.

Με πατημένο το γκάζι μπήκε η ομάδα από το Κάουνας στην τρίτη περίοδο και κατάφερε να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +17 (61-44) με 5 σερί πόντους του Ουάιτ. Η Ζαλγκίρις δεν απειλήθηκε στο υπόλοιπο του δεκαλέπτου και με τον Πάνγκος έκανε το 70-50 στο 30′.

Οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο ματς, καθώς ο Ντέιβις έδωσε προβάδισμα 20 πόντων (81-61) στη Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί έλεγξαν το ματς και έφτασαν στο 15-9, κυνηγώντας το πλεονέκτημα έδρας.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ζαλγκίρις «καθάρισε» το ματς από την τρίτη περίοδο (70-50), ενώ κυριάρχησε στα ριμπάουντ (32 αντί 22).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Πάνγκος είχε 18 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Τουπάν μέτρησε 21 πόντους. Μεγάλο ματς και για τους 2.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Ουάιτ είχε 11 πόντους, 5 ασίστ και 3 κλεψιματα, βοηθώντας πολύ την ομάδα του

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ρίμπας έμεινε στους 3 πόντους και δεν μπόρεσε να συνεισφέρει.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: O Toυπάν σκόραρε για το 86-65 στο 37′ και «καθάρισε» το ματς.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπαρτσελόνα τα πολλά λάθη και το 6/21 τρίποντα, ενώ η Ζαλγκίρις τίποτα

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 44-34, 70-50, 90-74

 

Πηγή: gazzeta.gr