Ζορίστικε αλλά χαμογέλασε ο Αβέρωφ

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο Αβέρωφ, εκεί που ο τοπικός ΠΑΟΛ κατάφερε να επικρατήσει έστω και δύσκολα του Ολύμπου/Μύτικα με 3 – 2. Η ομάδα του Γιάννη Αλεξούλη πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και παρέμεινε σε απόσταση βολής από την κορυφή της Α΄ΕΠΣΛ. Μέτριας ποιότητας ποδόσφαιρο παίχθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο ΠΑΟΛ ήταν σαφώς καλύτερος, ενώ εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός στο δεύτερο.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μπάρδας Κ. θέλησε να απειλήσει τον Όλυμπο/Μύτικα, καθώς μετά από ατομική προσπάθεια και αφού πέρασε δύο αμυντικούς πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 14’ ο ΠΑΟΛ άνοιξε το σκορ με το πλασέ του Ταρταμπούκα μέσα από την περιοχή, ενώ το 2 – 0 έκανε στο 31’ ο Μπάρδας Κ. από θέση τετ-α-τετ.

Έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος, που εκτός από τα δύο τέρματα δεν είχε κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε πλήρως. Η ομάδα των Καλυβίων προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά και η προσπάθεια αυτή απέδωσε καρπούς στο 54’, όταν και μείωσαν το σκορ με τον Μπούνα. Ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός πέτυχε ίσως το γκολ της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΛ, με το ασύλληπτο σουτ που επιχείρησε από τα 40 μέτρα να βρίσκει πρώτα στην «φωλιά της αράχνης» και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του Κυρανούδη για το 2 – 1.

Η ομάδα του Μύτικα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 71΄για να ισοφαρίσει. Ο Μπούνα που ήταν μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα του ΠΑΟΛ, εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Γεωργούλης έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 77’ ο Αβέρωφ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με τον Μπάρδα Κ. Ο νεαρός μέσος έκανε δυνατό σουτ από καλή θέση, αλλά ο Νταμπώσης έβαλε τελευταία στιγμή την κόντρα και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Το 3 – 1 έγινε στο 80ο λεπτό. Ο Ταρταμπούκας εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ από αριστερά, ο γκολκίπερ Ιωάννης έκανε κακή εκτίμηση της μπάλας, αφήνοντας ουσιαστικά την μπάλα να καταλήξει στο βάθος της εστίας του.

Στην αμέσως επόμενη φάση στο 82ο λεπτό ο Όλυμπος/Μύτικας μείωσε σε 3 – 2 μπαίνοντας ξανά στο ματς. Ο εξαιρετικός σε αυτό το παιχνίδι Μπούνα βρήκε με κάθετη πάσα τον Πουρουτίδη, ο οποίος πέρασε και τον Κυρανούδη για να στείλει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΛ.

Η ομάδα του Χρήστου Ζιάκου προσπάθησε ως το τέλος αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ανθρώπους του Ολύμπου/Μύτικα να διαμαρτύρονται έντονα για την διαιτησία και κυρίως για το φάουλ που κέρδισε ο Αβέρωφ και σκόραρε στο 80ο λεπτό.

Οι Συνθέσεις


ΠΑΟΛ Αβέρωφ (Γιάννης Αλεξούλης): Κυρανούδης, Καφφές, Μιχαήλ, Ελευθέρογλου Γ., Κλεισιάρης, Βαΐτσης, Μητρακούλης (65’ Καραγκιώζης), Μπάρδας Κ., Ελευθέρογλου Τ. (76’ Τσαντζάλης), Τσιρβούλης, Ταρταμπούκας.

Όλυμπος/Μύτικας Καλυβίων (Χρήστος Ζιάκας): Ιωάννης, Γκαβαλιάγκας (42’ Μήτουλας), Νταμπώσης, Γεωργούλης, Κουτσογιάννης, Μάρκου, Πουρουτίδης, Δράκος (65’ Μπόλικα), Κατσαμάκας (42’ λ.τ. Καρυπίδης), Μπούνα, Παπαδήμος.

Διαιτητική Τριπλέτα
Τσιτσανούδης, Μάνος, Νίκζας.