Ο Χάσι το πρώτο πράγμα που έχει ζητήσει από τη διοίκηση του Ολυμπιακού είναι τρεις παίκτες που να κάνουν τη διαφορά στον άξονα: σέντερ μπακ, οκταροεξάρι (περισσότερο οκτάρι) και σέντερ φορ.
Το όνομα του Γκονζάλο Ροντρίγκες υπάρχει εδώ και κάμποσο καιρό στην επικαιρότητα και δείχνει τη διάθεση του Ολυμπιακού να πάει για μεγάλο ψάρι. Βλέποντας, όμως, πιο σφαιρικά το θέμα στόπερ, ας έχουμε υπόψιν μας ότι ο σύλλογος έχει αυτή την στιγμή 13 στόπερ!!!
Πρόκειται για τους…
Πέντε που ήταν στη φετινή σεζόν στο ρόστερ της ομάδας: Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ρέτσο, Νικολάου.
Έξι που ήταν δανεικοί: Σιόβα (Λεγανές), Λαϊφη (Σταντάρ Λιέγης), Γούτα (Κορτράϊκ), Βούρο (Λεβαδειακό), Κάργα (Πλατανιά), Ασίγκμπα (Βέροια)
Δύο που έχουν κλείσει: Ρισβάνη (από Πανιώνιο), Σισέ (από Αζαξιό)
Άρα, 5+6+2=13!
Πρέπει λοιπόν να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Ήδη, οι Ισπανοί έχουν κάνει προσφορά για να αγοράσουν τον Σιόβα, ενώ σε εξέλιξη είναι κι οι συζητήσεις μεταξύ Ολυμπιακού και Βέλγων για το μέλλον του Λαίφη. Η Κορτράϊκ θέλει να κρατήσει τον Γούτα, ενώ θεωρητικά ο Σισέ με τον Βιάνα θα πάνε κάπου δανεικοί, όπως κι οι Κάργας κι Ασίγκμπα. Για τον Ρέτσο υπάρχουν ήδη προτάσεις 8 και 10 εκ. Ευρώ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καν στη διαδικασία να τις συζητήσει.
Ίσως το πιο μεγάλο θέμα είναι τι θα γίνει με Μποτία και Ντα Κόστα, υπό την έννοια ότι ναι μεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από Ισπανία και Τουρκία αντίστοιχα, όμως στον Ολυμπιακό έχουν κοστίσει κάποια εκατομμύρια Ευρώ και δεν πρόκειται να τους αφήσει να φύγουν αν δεν ικανοποιηθεί κι ο ίδιος.
Ανεξάρτητα, πάντως, από αυτές τις εξελίξεις, είναι δεδομένη κι ειλημμένη η απόφαση απόκτησης ενός έμπειρου, καλού στόπερ, που και θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα και που δίπλα του θα μάθουν πράγματα ο Ρέτσος, ο Ρισβάνης κι ο Νικολάου.
Ο Γκονζάλο, που έμεινε ελεύθερος από τη Φιορεντίνα, είναι ο πρώτος στόχος, αλλά όχι ο μόνος.











