Η Μπενφίκα “λύγισε” την Σπόρτινγκ (Vid)
Η Μπενφίκα προκρίθηκε στους “16” του πορτογαλικού κυπέλλου, νικώντας με 4-3 την Σπόρτινγκ στην παράταση, σε ένα συγκλονιστικό ματς στο “Εστάντιο ντα Λουζ”.
Με χατ-τρικ του Όσκαρ Καρντόσο η Μπενφίκα προηγήθηκε με 3-1 στο ημίχρονο, αλλά μείωσε στο 62′ Μαουρίσιο και ισοφάρισε σε 3-3 ο Σλιμανί στο 92′.
Η ομάδα του Ζαρντίμ δεν κατάφερε στη παράταση να κάνει την μεγάλη ανατροπή, με τον Λουιζάο στο 97′ να πετυχαίνει το 4ο γκολ της Μπενφίκα, ενώ η Σπόρτινγκ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρόχο.
Το γκολ του Λουιζάο ήταν… ιδιαίτερο, καθώς ο Βραζιλιάνος μετά από κόρνερ κατάφερε να πιάσει κεφαλιά πεσμένος στο έδαφος, η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Ρουί Πατρίσιο, όμως του έφυγε και κύλησε όσο έπρεπε για να περάσει την γραμμή και να γίνει το 4-3!

Σκόρερς: 12′, 42′ και 45′ Όσκαρ Καρντόσο, 97′ Λουιζάο / 37′ Ντιέγκο Καπέλ, 62′ Μαουρίσιο, 92′ Σλιμανί
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Αντρέ Αλμέιδα, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο, Μάτιτς, Ρούμπεν Αμορίμ (70′ Καβαλέιρο), Ένσο Πέρες (97′ Λίμα), Μάρκοβιτς (90′ Αντρέ Γκόμες), Γκαϊτάν, Όσκαρ Καρντόσο.
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Ιβάν Πίρις, Μαουρίσιο, Ρόχο, Ζέφερσον, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Αντρέ Μαρτίνς (70′ Σλιμανί), Αντριέν Σίλβα, Ντιέγκο Καπέλ, Ουίλσον Εντουάρντο (60′ Καρίγιο), Φρέντι Μοντέρο.
*κόκκινη 114′ Ρόχο
Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 4-3 (παρ.)
Πηγή: sport24.gr











