“Κέρασε”… πεντάρα με Φούν…(σ)τα(ρ)!
Σε ένα εξαιρετικό ματς με έναν πολύ καλό ρυθμό καθ΄ όλη την διάρκειά του, ο Αετός Αμυγδαλέας πέρασε από την έδρα της Δόξας Αργυροπουλίου με 5 – 1, πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση! Χατ – τρικ ο Φούντας!
Γράφει ο Μπάμπης Βασιλείου
Φωτογραφίζει ο Δημήτρης Πετρωτός
Χαρακτηριστικό αποτελεί πως η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα σημειώθηκε μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Ζάχος βρήκε χώρο, έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας! Ενώ η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 6′ ο Βελετάνης έκανε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα έσκασε μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο «Γ» της αντίπαλης εστίας για το 0 – 1!
Όμως δεν κατάφεραν οι παίκτες της Αμυγδαλέας να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα για πολύ. Και αυτό γιατί στο 11′ ο Στέλιος Μπαχτσιβάνος (του Χρήστου) προωθήθηκε και έκανε σέντρα από τα δεξιά, μέσα στην μικρή περιοχή και στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Αλέξη Τσούτσα, ο οποίος με ένα “βολ πλανέ” έστειλε την μπάλα στην γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Τέρπου ισοφαρίζοντας σε 1 – 1.
Με το ματς να έχει πάρει… “φωτιά” οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και πήραν λίγα λεπτά αργότερα και πάλι το προβάδισμα. Δεξιά σέντρα ο Μητράκας, ο Φούντας στο δεύτερο δοκάρι κατέβασε την μπάλα, η οποία από κόντρες έφτασε στον Βελετάνη που σούταρε με την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Φούντα να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Μπαχτσεβάνου για το 1 – 2 με τον Φούντα να πετυχαίνει το γκολ.
Στο 25′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Ζάχος πήρε την μπάλα στο ύψος του κόρνερ, σέντραρε στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Τσούτσα να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας όμως την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ενώ στο 34′ οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μία ευκαιρία. Ο Στέλιος Μπαχτσιβάνος (του Χρήστου) μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά, έκανε «γλυκιά» σέντρα, ο Τσούτσας ανενόχλητος έκανε την κεφαλιά ανενόχλητος, πήδηξε όμως σε λάθος χρόνο με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Στο 36′ ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν. Ο Μητράκας πέταξε στον κενό χώρο για τον Φούντα, αυτός μονομάχησε σώμα με σώμα με τον Μεσημέρη, βγήκε και ο αντίπαλος γκολκίπερ και μετά από πολλές κόντρες ο Φούντας τελικά κράτησε την μπάλα, σούταρε, απέκρουσε ο Μπαχτσεβάνος, η μπάλα επέστρεψε στον επιθετικό της Αμυγδαλέας, ο οποίος σούταρε ξανά με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
Ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο γκολ. Συγκεκριμένα στο 41′ κόρνερ από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Βαλετάνη, ο Πολύζος Α., πήρε την πρώτη κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα παράλληλα με το τέρμα και ο Φούντας από κοντά με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1 – 3. Το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το… “καθήκον” τους μετά και το καλό του πρώτο ημίχρονο. Αφού στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης, κατάφεραν και πήραν προβάδισμα τριών γκολ στο ματς χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Δημήτρης Σιούτας (του Βασιλείου), ενώ μερικά λεπτά αργότερα Φούντας διαμόρφωσε το τελικό 1 – 5 σημειώνοντας παράλληλα χατ – τρικ!
Οι Συνθέσεις
Δόξα Αργυροπουλίου (Αλέξης Παγκαρλιώτας): Μπαχτσιβάνος Σ.Α., Μπαχτσιβάνος Σ.Χ., Ζιούστης, Μεσημέρης, Μάρκου, Χατζής, Ζάχος, Σκούπρας, Τσούτσας Αλ., Τσιάγκος, Λούμης ( 34′ Δαούλας).
Αετός Αμυγδαλέας (Γιώργος Λιάπης): Τέρπος, Μητράκας (60′ Μεμάι), Ραμπέλι (35′ λ.τ. Ευαγγελούλης), Πολύζος Α., Παπαποστόλης, Σιούτας Δ.Β., Μοσχοβίτης, Σιούτας Δ.Σ. (75′ Γραμμένος), Φούντας, Μαυρουδής, Βελετάνης.
Διαιτητική Τριπλέτα
Γιάντσης, Δεληγιάννη Α., Κομισόπουλος.


























