Και τώρα… τρέχουμε!

Η ΑΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με τον Ατρόμητο στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Παράλληλα όμως, ο Ηρακλής ως… “Μπαρτσελόνα” πέρασε και από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Λεβαδειακός πήρε το “Χ” από τον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει πως “Γηραιός” έπιασε την ΑΕΛ στους 25 βαθμούς, με τους “βυσσινί” να υπερισχύουν στην ισοβαθμία. Όμως τα δύο τελευταία ματς αποτελούν τελικούς και η “βασίλισσα του κάμπου” χρειάζεται επειγόντως… βαθμούς.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Σα Πίντο επέλεξε ένα 4 – 4 – 2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γκορμπούνοφ, δεξιά στην άμυνα τον Μανιάτη, αριστερά τον Τόνσο και σέντερ μπακ τους Ζησόπουλο, Ντιγκινί. Αμυντικά χαφ τους Κατράνη και Ουμπίδες με τον τελευταίο σε πιο δημιουργικό ρόλο, στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής τον Κυριακίδη, στο δεξί τον Κοντοέ και δίδυμο στην επίθεση του Νταουντά και Λημνιό.

Όσον αφορά την ΑΕΛ, ο Αντρέ Πάους έχει αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα, όχι όμως στο σύστημα. Ο Θεοδωρόπουλος επέστρεψε και πάλι σε αρχική ενδεκάδα για να προστατέψει την εστία, όπως επέστρεψε και ο Μονιάκης στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο δεξί ο Ρέντζας με κεντρικούς αμυντικούς τους Φάρκας και Γκόλια. Κόφτες οι Αναστασόπουλος και Φατιόν, έχοντας στα αριστερά πιο προωθημένο τον Βαρέλα, δεξιά τον Αγκάνοβιτς, τον Ντέλετιτς στον άξονα και σέντερ φορ τον Ναζλίδη.

Ξεκίνημα με δύο κόρνερ και δύο φάσεις

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα από τον αντίπαλο της στον αγωνιστικό χώρο και το πρώτο δεκάλεπτο πίεσε για να πετύχει κάποιο γκολ. Η πρώτη τς καλή στιγμή ήρθε στο 7′, ο Ντέλετιτς κινήθηκε στη πλάτη της άμυνας, μπήκε περιοχή, όμως τελευταία στιγμή κόπηκε πριν σουτάρει.

Ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αγκάνοβιτς από τα αριστερά πάτησε και αυτός στη περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Κυριακίδης έβαλε τη κόντρα. Βέβαια οι “βυσσινί” πέρα από τις δύο αυτές καλές στιγμές, είχαν κερδίσει και δύο κόρνερ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Κυκλοφορία ο Ατρόμητος, πρέσινγκ η ΑΕΛ

Οι γηπεδούχοι όσο περνούσαν τα λεπτά, κυκλοφορούσαν όλο και καλύτερα τη μπάλα. Τουλάχιστον πιο ορθολογικά από τους φιλοξενούμενους. Οι οποίοι προσπαθώντας να “σπάσουν” τη κυκλοφορία αυτή, αύξησαν τη πίεσή τους στα τρία/τέταρτα του γηπέδου.

Μάλιστα ο Ατρόμητος κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 12′. Όταν ο Λημνιός έξω από τη περιοχή και αριστερά, επιχείρησε ένα φαλτσαριστό σουτ με το δεξί, στέλνοντας τη μπάλα αρκετά άουτ. Ενώ στα επόμενα λεπτό ο ρυθμός έπεφτε αισθητά.

Να… “τραβάει τα μαλλιά της”!

Οι “Περιστεριώτες” είχαν μία καλή στιγμή ακόμη στο 30′. Ο Ντιγκινί από τα δεξιά σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Λημνιός έκανε το πλασέ στη κίνηση, στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αυτή ήταν και η τελευταία τους στο πρώτο ημίχρονο.

Διότι στη συνέχεια η ΑΕΛ είχε… ντεμαράζ χαμένων ευκαιριών! Πρώτα στο 32′ ο Βαρέλα κέρδισε φάουλ, κάτι σαν κόρνερ από τα αριστερά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αγκάνοβιτς, ο Γκόλιας ψηλότερα από όλους, έκανε και τη κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.

Επόμενη καλή στιγμή για τους “βυσσινί” στο 41′.  Ο Βαρέλα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, μόνος ο Φατιόν μέσα στη μικρή περιοχή αντί να στείλει τη μπάλα προς την εστία την… απομάκρυνε ως… άλλος αμυντικός! Στο 43′ οι παίκτες του Αντρέ Πάους απείλησαν ξανά.

έντζας και Αναστασόπουλος έπαιξε εξαιρετικά το “ένα-δύο” ο τελευταίος μπήκε περιοχή, βγήκε τετ – α – τετ, αλλά ήρθε τελευταία στιγμή αμυντικός και του πήρε τη “μπουκιά” από το στόμα. Ενώ τον… “επίλογο” του πρώτου μέρους είχαν και πάλι οι φιλοξενούμενοι. Στο 45′ ο Αγκάνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Φατιόν πήρε τη κεφαλιά με εξουδετερωμένο τον Γκορμπούνοφ και έστειλε τη μπάλα άουτ!

Καλύτερα στο δεύτερο ο Ατρόμητος

Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα της “επανάληψης” πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκοντας και κενά στην άμυνα της ΑΕΛ, δημιουργώντας δύο ευκαιρίες. Πρώτα στο 54′ ο Τόνσο από το ύψος της περιοχής σούταρε, αλλά ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε.

Ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Νταουντά από τα δεξιά έδωσε μέσα στη περιοχή για τον Ντιγκινί, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε.

Οπισθοχώρησε και δεν απείλησε

Στη συνέχεια του παιχνιδιού οι παίκτες του Αντρέ Πάους, έδωσαν χώρο στον αντίπαλο και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν είχαν τη μπάλα στα πόδια τους την “πουλούσαν” εύκολα. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Κάτι που έκανε ο Ατρόμητος ο οποίος απείλησε ξανά στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης. Σέντρα του Ντιγκινί από τα δεξιά, ο Θεοδωρόπουλος έκανε έξοδο, έπιασε… αέρα και ο Κυριακίδης σούταρε, αλλά ο Φατιόν έβαλε τη κόντρα τελευταία στιγμή.  Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς με το 0 – 0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Οι Συνθέσεις

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Μανιάτης, Ντιγκινί, Ζησόπουλος, Τόνσο (69′ Πλατέλλας), Κατράνης, Ουμπίδες, Κοντοές, Νταουντά, Λημνιός.

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας (61′ Ναβάρο), Γκόλιας, Φάρκας, Μονιάκης (77′ λ.τ. Κουτσιανικούλης), Αναστασόπουλος, Φατιόν, Βαρέλα (61′ Αβραάμ), Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ναζλίδης.

Διαιτητική Τριπλέτα

Μπλάνας (Μεσσηνίας), Καλφάκης (Χανίων), Βεργέτης (Αρκαδίας).