Καραμάνος και… γκολ!
Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό, ο ΠΟΕ “απέδρασε” με το διπλό από την έδρα της Ακαδημίας Τυρνάβου με 1 – 0, με τον Καραμάνο να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Γράφει ο Μπάμπης Βασιλείου
Φωτογραφίζει ο Δημήτρης Αγραφιώτης
Όπως είπαμε και στον πρόλογο οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που πήγαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά. Από ένα ημίχρονο είχαν τα δύο “συγκροτήματα” με τον ΠΟΕ να είναι καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο όταν και σκόραρε και την Ακαδημία Τυρνάβου να είναι καλύτερη στο δεύτερο χωρίς όμως να σκοράρει.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο πραγματοποιώντας την πρώτη τους καλή στιγμή μόλις στο 2ο λεπτό. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Καραμάνου, ο Δημήτρης Βλιώρας απέκρουσε και εξουδετέρωσε την ευκαιρία για τον Π.Ο.Ε. Η επόμενη φάση στο ματς όμως ήταν και… γκολ.
Στο 20ό λεπτό της αναμέτρησης, ο Θωμάς Καραμάνος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και με όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα “ανοίγοντας” το σκορ για την ομάδα του. Εφτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν. Ο Γιώργος Κουβεντάρης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σούταρε για τους γηπεδούχους, ωστόσο η μπάλα δεν βρήκε στόχο και πέρασε άουτ.
Στο 36′ η Ακαδημία Τυρνάβου απείλησε ξανά. Σουτ του Γιώργου Κουβεντάρη από πλάγια θέση, η μπάλα δεν βρήκε την εστία του Κωνσταντίνου Γκουτζουρέλα και πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Π.Ο.Ε. Ενώ οι φιλοξενούμενοι στο 45΄έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ. Σέντρα – σουτ του Κώστα Ελευθεριάδη από τα δεξιά και ο Βασίλης Γκαμπέτας δεν κατάφερε στο δεύτερο δοκάρι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Δημιουργώντας την πρώτη καλή στιγμή της “επανάληψης” στο 58΄. Ο Γιώργος Κουβεντάρης σούταρε μέσα από την περιοχή του Π.Ο.Ε. και η μπάλα δεν βρήκε την εστία, αφού πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Κωνσταντίνου Γκουτζουρέλα και δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 69΄οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά έκαναν ακόμη μία καλή φάση. Ο Γιάννης Σπυρόπουλος βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε και η μπάλα κατέληξε άουτ. Ενώ στο 80΄ σέντρα – σουτ του Γιάννη Σπυρόπουλου από πλάγια θέση και η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Π.Ο.Ε. Η τελευταία φάση ήρθε στο 85΄.
Όταν ο Γιώργος Παπαδόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής για την Ακαδημία Τυρνάβου και πλάσαρε, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Π.Ο.Ε. και αμέσως μετά κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο, Κωνσταντίνου Γκουτζουρέλα. Στα λιγοστά εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν άλλαξε με τον Π.Ο.Ε να πανηγυρίζει την νίκη με 0 – 1.
Οι Συνθέσεις
Ακαδημία Τυρνάβου (Νίκος Κεχαγιάς): Βλιώρας, Παπαχατζής Β., Τσίτσα, Ροντούλης, Δασκαλόπουλος, Χαρισούλης, Κουβεντάρης (90′ Κατσαρός – Βέρρος), Κόκκας Β. (63′ Παπαδόπουλος), Παπαχατζής Ι., Μπάκος, Σπυρόπουλος.
Π.Ο.Ελασσόνας (Νίκος Φώλλας): Γκουτζουρέλας, Αβέλλας, Παπαδήμος (62′ Ζυγογεώργος), Καζάκης, Πρετζιόνι, Γκαμπέτας, Αθανασέλος (88′ Καλτέκης), Ελευθεριάδης, Καραμάνος, Ματούλας, Ντούφας (76′ Φτίκας).
Διαιτητική Τριπλέτα
Κορέστης, Γρηγοριάδης, Καραθάνος.






















