Κατοχή και counter-press: Ο Γιοβάνοβιτς προσθέτει ακόμη πιο έντονα νέα στοιχεία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του, με τον Γιοβάνοβιτς να προσθέτει νέα πιο έντονα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας του. Μικροτραυματισμός για Μαντσίνι.
Φουλ της… μπάλας είχε η απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης (28/6) για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επιμένει στην εκκίνηση του προγράμματος, πάνω στην κατοχή της μπάλας και στο counter-press όταν αυτή χάνεται, μέσα από μία πολύ έντονη και απαιτητική άσκηση.
Αυτό είναι ένα απ’ τα στοιχεία που θέλει να βάλει φέτος ακόμη πιο έντονα ο προπονητής του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι της ομάδας του, δουλεύοντας συνεχώς σε συγκεκριμένες και στοχευμένες ασκήσεις απ’ την πρώτη μέρα των “πράσινων” στην Αυστρία.
Ο Σέρβος τεχνικός και οι συνεργάτες του, χώρισαν τους παίκτες σε δύο ξεχωριστά γκρουπ που δούλεψαν μακριά το ένα από το άλλο. Το πρώτο γκρουπ αποτελούσαν οι Σιδεράς, Σπόραρ, Παλάσιος, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν, Σένκεφελντ, Τρουιγιέ, Φρόκου, Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Μπερνάρ, Γερεμέγεφ και το άλλο οι Βέρμπιτς, Ιωαννίδης, Μαντσίνι, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Φικάι, Ζέκα, Καμπετσής, Τσόκαϊ, Κλεϊνχέισλερ, Μλαντένοβιτς, Τσέριν.
Στόχος της άσκησης ήταν να αλλάξουν οι παίκτες (που χωρίζονταν σε δύο υπό-ομάδες) δέκα πάσες για να σκοράρουν ανάμεσα σε δύο κοντάρια, την ώρα που οι αντίπαλοι πίεζαν για να πάρουν την κατοχή.
Κι όταν έπαιρναν την μπάλα θα έπρεπε μεμιάς να πάνε σε κόντρα πίεση για να την ανακτήσουν. Η δε “απαίτηση” του τεχνικού τιμ ήταν να υπάρχει πολύ υψηλός βαθμός στην πίεση ανάκτησης κι αυτό έκανε πολύ πιο δύσκολη όλη την κυκλοφορία κι απ’ τις δύο ομάδες κάθε γκρουπ.
Δύο διαφορετικά “διπλά”
Ακολούθως οι “πράσινοι” έπαιξαν δίτερμα στο μισό γήπεδο, με δύο διαφορετικά ματς. Στο πρώτο “γήπεδο” οι “ροζ” (Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν, Καμπετσής, Μαντσίνι), αντιμετώπισαν τους “πράσινους” (Μαργκόνο, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Κώτσιρα, Παλάσιος, Μπερνάρ) σε τέσσερα πεντάλεπτα ματς, με νικητές τους “πράσινους” με συνολικό σκορ 6-2. Τρία γκολ πέτυχε ο Μπερνάρ για τους “πράσινους”, δύο ο Παλάσιος και ένα ο Κώτσιρας, ενώ για τους “ροζ” σκόραραν οι Μαντσίνι και Ρουμπέν.
Στο άλλο γήπεδο η “ροζ” ομάδα (Λοντίγκιν, Κλεϊνχέισλερ, Φρόκου, Ιωαννίδης, Μπιλάλ, Μάγκνουσον, Ζέκα) αντιμετώπιζε εναλλάξ τους “μωβ” (Μπρινιόλι, Σιδεράς, Φικάι, Αϊτόρ, Σπόραρ, Καλοσκάμη, Τσέριν) και τους “πράσινους” (Μλαντένοβιτς, Κάτρης, Φρόκου, Βέρμπιτς, Τρουιγιέ, Γερεμέγεφ). Η μία ομάδα έμενε έξω έχοντας το ρόλο των “στηριγμάτων”, ενώ κάθε γκολ που έμπαινε με τη “συμμετοχή” από τους παίκτες των “στηριγμάτων” μετρούσε για διπλό.
Τέσσερα γκολ σημείωσε ο Σπόραρ, τρία γκολ ο Ιωαννίδης (το ένα πραγματικά εντυπωσιακό) με τις τρεις ομάδες να… λύνουν τις διαφορές εντέλει στα πέναλτι, όπου επικράτησαν οι “ροζ” χάρις σε δύο επεμβάσεις του Λοντίγκιν.
Μικτροτραυματισμός για Μαντσίνι
Σε μία φάση του τρίτου παιχνιδιού που έπαιξαν στο αριστερά γήπεδο οι “ροζ” με τους “πράσινους” υπέστη έναν ελαφρύ τραυματισμό ο Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος μετά από μία δυνατή κόντρα με τον Χουάνκαρ πάνω στην μπάλα, υπέστη μία υπερέκταση του ποδιού του κι ένιωσε μία ενόχληση στον έσω πλάγιο. Συνέχισε να παίζει μετά από λίγο και μετά την προπόνηση του τοποθετήθηκε πάγος, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει κάτι ανησυχητικό.
Πηγή: Sport24.gr











