Ο άλλοτε άσος της Βέρντερ Βρέμης έχει δώσει τεράστια μάχη για να παραμείνει δυνατός και ο οργανισμός του φαίνεται ότι αποδέχθηκε το νέο μόσχευμα, έπειτα και από την πρόσφατη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο Ζάγκρεμπ.
Δεν είναι γνωστό ποιος είναι ο δωρητής, αλλά σίγουρα δεν προέρχεται από την οικογένειά του.
Πριν ένα χρόνο οι γιατροί ήταν ξεκάθαροι όταν του έλεγαν πως: «Αν θες να ζήσεις, πρέπει να βρεις ένα νέο νεφρό» και φυσικά δε ζήτησαν από τον αδελφό του, αφού αποδείχθηκε πως τα όργανα των μελών της οικογένειάς του είναι μη συμβατά, καθώς το σώμα του 37χρονου παλαίμαχου επιθετικού έχει δημιουργήσει αντισώματα.
Ο Κροάτης έδινε τρομερή μάχη πριν τη νέα επέμβαση, καθώς τρεις φορές την εβδομάδα επισκεπτόταν το αιματολογικό κέντρο στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου για μια ειδική διαδικασία που διαρκούσε πέντε ώρες.
«Επιτέλους, η ζωή μου μπορεί να συνεχιστεί κανονικά.
Ήμουν προβληματισμένος για το αν το μόσχευμα από τον δότη δεν λειτουργούσε ξανά, αλλά τώρα φαίνεται ότι όλα πήγαν καλά.
Σύντομα θα μπορώ να πίνω πάλι νερό χωρίς να χρειάζεται να μετράω την ποσότητα. Χρειάζεται να φοράω μια μάσκα για να αναπνέω και δεν πρέπει να κάνω πολλές κινήσεις, αλλά θα μπορώ να το κάνω σύντομα και περισσότερο από πριν» ήταν τα λόγια του Ιβάν Κλάσνιτς στη «Bild».











