«Κλείνει» Τζέιμς Ρόμπινσον

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λάρισα είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ, Τζέιμς Ρόμπινσον, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Μπραουνσβάιγκ.

Δυναμικά κινείται μέχρι τώρα στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού η Λάρισα, που έχει ανακοινώσει τις ανανεώσεις των Τάσου Σπυρόπουλου και Ντέβον Ουάσινγκτον, αλλά και την απόκτηση των Γιάννη Σαχπατζίδη, Ζώη Καράμπελα, Τηλέμαχου Βησσαρίου, Μιχάλη Τσαϊρέλη και Θοδωρή Ζάρα.

Ωστόσο, ακόμη λείπουν βασικά κομμάτια του παζλ, ώστε να ολοκληρωθεί το ρόστερ ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ένα από αυτά είναι και στη θέση του πόιντ γκαρντ, εκεί που όμως αναμένεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις και να ολοκληρωθεί ακόμη μία κίνηση για την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου.

Οι Θεσσαλοί έχουν καταλήξει στην περίπτωση του Τζέιμς Ρόμπινσον και σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις και απομένουν μερικές λεπτομέρειες για να υπογράψει ο Αμερικανός άσος το συμβόλαιό του και να έρθει στη χώρα μας.

Ο 27χρονος γκαρντ έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς από το 2016 που αποφοίτησε από το Πίτσμπουργκ και άρχισε την επαγγελματική του καριέρα, έχει αγωνιστεί μόνο σε ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, ενώ στο παρελθόν υπήρξε και διεθνής με την U19 της πατρίδας του, με την οποία κατέκτησε το παγκόσμιο του 2013.

Στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί με την Ιγκοκέα από την Βοσνία το 2016-17, με την γερμανική Μπέιρουθ σε δύο διαφορετικές θητείες (2017-18, 2019-20), ενώ στο ενδιάμεσο (2018-19) έπαιξε στο Ισραήλ με την Μπνέι Χερζλίγια. Την περσινή σεζόν ήταν και πάλι στη Γερμανία με τη φανέλα της Μπραουνσβάιγκ, με την οποία μέτρησε 10,9 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ μέσο όρο σε 33 παιχνίδια πρωταθλήματος.