Λαμπρόπουλος: «Να σεβόμαστε τα μέτρα και να μην προκαλούμε με αγκαλιές στο γήπεδο» (vids)

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε για την εμπειρία του στον αγώνα με την Μπόχουμ στο ποδόσφαιρο μετά τον κορονοϊό.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε το Σάββατο με την Μπόχουμ στο 3-0 επί της Χάιντενχαϊμ σε άδειες κερκίδες και με τα νέα μέτρα στην επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας για τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Ο Λαμπρόπουλος μίλησε για την εμπειρία του στην ΕΡΤ, όπου τόνισε μεταξύ άλλων πως οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να σέβονται τα νέα μέτρα και το τι ορίζουν τα πρωτόκολλα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση με την Μπόχουμ: «Το καλό είναι ότι φαίνεται να επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα. Θα είναι τελείως διαφορετική με τις αγκαλιές, τις επαφές, αλλά πρέπει να δείχνουμε το σωστό παράδειγμα. Να προσέχουμε και να τελειώσει σωστά και με υγεία το πρωτάθλημα. Ας ελπίσουμε να επιστρέψουν οι χειρονομίες και οι αγκαλιές στη ζωή μας. Το συζητούσαμε ότι θα ήμασταν τα… πειραματόζωα.. Μετά από δύο μήνες μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε εκεί που αγαπάμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες και ό,τι μπορούσαμε να σκεφτόμασταν πριν το παιχνίδι», ανέφερε αρχικά.

Για το αν συζήτησε με τους συμπαίκτες του το γεγονός ότι θα αγωνίζονταν σε άδειο γήπεδο: «Ναι τους είχα ρωτήσει αν έχουν παίξει ποτέ σε άδειο γήπεδο σε επίσημο παιχνίδι. Μου είπαν “όχι ποτέ” αλλά εγώ τους είπα ότι είμαι συνηθισμένος. Στη Γερμανία όλα τα γήπεδα είναι γεμάτα, ο κόσμος δίνει παλμό και σε βοηθάει με τα τραγούδια, σου δίνει ώθηση. Επίσης σε βοηθάει στο να είσαι πιο συγκεντρωμένος. Τώρα παίζουμε ματς σαν να είναι φιλικό, οπότε πρέπει να είσαι πιο συγκεντρωμένος στον στόχο σου, οπότε ναι ο κόσμος δίνει μια ώθηση και μια επιθυμία παραπάνω».

Για το αν τηρήθηκαν τα μέτρα μέσα στο παιχνίδι: «Σε μας τηρήθηκαν τα πάντα. Απολυμάνθηκαν οι μπάλες, φορούσαν μάσκες, υπήρχαν αποστάσεις στον πάγκο. Μας είχαν πει να μην προκαλούμε και να μην ερχόμαστε πολύ σε επαφή. Ο διαιτητής δεν ερχόταν κοντά. Αυτό είναι το σωστό θεωρώ. Όταν σου δίνεται η δυνατότητα να ξαναπαίξεις ποδόσφαιρο, τα πρωτόκολλα πρέπει να τα σεβόμαστε. Το να φιλάς και να αγκαλιάζεσαι ενώ έξω ο κόσμος περνάει δύσκολα… Εμείς που είμαστε στο γήπεδο και μας βλέπουν θα πρέπει να προσπαθούμε να μην προκαλούμε».

 

Λαμπρόπουλος: «Να σεβόμαστε τα μέτρα και να μην προκαλούμε με αγκαλιές στο γήπεδο» (vids)

Πηγή: gazzeta.gr