Είχε ξεκινήσει πολύ άσχημα το πρωτάθλημα, μετρώντας δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Ωστόσο, μετά την έντονη κριτική που της έγινε, η Λουκέρνη βρήκε αντίδραση κόντρα στη Λουγκάνο και την καθάρισε με 4-2, φτιάχνοντας ψυχολογία ενόψει της επίσκεψής της την ερχόμενη Πέμπτη στο Φάληρο για την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ από το 6′, αλλά το έκανε για λίγο, καθώς το γύρισε σε 3-1 με τους Ντεμασάι (22′), Σερπφ (45′ πεν., 58′). Στο 64′ η Λουγκάνο μείωσε ξανά στο γκολ, αλλά ο Εκέκε (74′) κλείδωσε το πρώτο τρίποντο της σεζόν για τη Λουκέρνη.
Λουκέρνη (Ρενέ Βάιλερ): Σάλβι, Γκρέτερ, Λουσάο, Σμιντ, Σίντλερ, Βότσα, Σνέουλι (85′ Σβέγκλερ), Σερπφ, Γκβίλια (71′ Βάργας), Ούγκρινιτς, Ντεμασάι (64′ Ελέκε).











