Ματσάρι: «Γίνεται σοβαρή δουλειά από τους παίκτες, είμαι ευχαριστημένος από το επιτελείο»
Την ικανοποίησή του από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας του Ηρακλή, το οποίο ολοκληρώνεται στην Πτολεμαΐδα, εξέφρασε ο Βάλτερ Ματσάρι.
Ο Ιταλός τεχνικός των «κυανόλευκων» τοποθετήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο «Ευάγγελος Παντελίδης», στο οποίο φιλοξενείται η ομάδα, στη Δυτική Μακεδονία, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, ανάμεσα σε άλλα: «Γίνεται σοβαρή δουλειά στην Πτολεμαΐδα από τους παίκτες. Είμαι ευχαριστημένος και από όλο το σταφ για τη συνεργασία που έχουμε μέχρι τώρα. Ξέρουμε ότι είναι “ζεστοί” οι φίλαθλοι του Ηρακλή. Θα ήθελα να είναι δίπλα μας, στη διάρκεια της σεζόν, τόσο στα εντός, όσο και εκτός έδρας παιχνίδια μας».
Την πεποίθηση του για το ότι ο Ηρακλής μπορεί να έχει μια καλή αγωνιστική περίοδο εξωτερίκευσε και ο Πραξιτέλης Βούρος. Ο έμπειρος αμυντικός μίλησε στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ στο διαδίκτυο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ηρακλή. Πιστεύω ότι όλοι μαζί, με σκληρή δουλειά και χωρίς πολλά λόγια, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα. Οι άνθρωποι του Ηρακλή με προσέγγισαν, όταν έμεινα ελεύθερος από την Κύπρο. Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση, μου εξήγησαν το πλάνο της ομάδας και μου άρεσε πολύ η προοπτική. Παρακολούθησα και την περσινή προσπάθεια που έγινε, ώστε η ομάδα να επιστρέψει εκεί όπου πραγματικά ανήκει».
Για την καθημερινότητα με τον Βάλτερ Ματσάρι, επισήμανε: «Νομίζω ότι ένας προπονητής τέτοιου βεληνεκούς αποτελεί τεράστιο κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Αν είσαι σωστός επαγγελματίας, όπως βλέπω ότι είναι όλα τα παιδιά εδώ, θέλεις να απορροφήσεις κάθε λεπτομέρεια από τη δουλειά του. Έχει εργαστεί στο υψηλότερο επίπεδο, έχει μεγάλη όρεξη και πιστεύω πως όλοι μας πρέπει να λειτουργήσουμε σαν… σφουγγάρια, ώστε να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε από εκείνον. Από εκεί και πέρα, όμως, όλοι κρινόμαστε μέσα στο γήπεδο. Εκεί είναι ο πραγματικός καθρέφτης μας και εκεί πρέπει να δίνουμε τα πάντα».
Κατέληξε λέγοντας: «Πιστεύω ότι ο Ηρακλής δεν επέστρεψε στη Super League απλώς για να πανηγυρίσει μία παραμονή. Ο κόσμος είναι “διψασμένος”, έχει περάσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια και του αξίζει να ζήσει κάτι σπουδαίο. Το τι σημαίνει “σπουδαίο” μπορεί να το ερμηνεύσει διαφορετικά ο καθένας. Εγώ πιστεύω ότι αν ο κόσμος δει μια ομάδα που προσπαθεί, που παλεύει και τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι, θα το εκτιμήσει και δε θα υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις. Σήμερα ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλύτερα το ποδόσφαιρο και μπορεί να αναγνωρίσει την πραγματική προσπάθεια».
Πηγή: ertsports.gr









