Τα όνειρα των «μπαλουγκράνα» για το αβαντάζ της έδρας στα προημιτελικά της EuroLeague εξανεμίστηκαν στο Μόναχο, με τον Φινλανδό γκαρντ να «σκοτώνει» την Μπαρτσελόνα σε «νεκρό» χρόνο και ταυτόχρονα να κρατάει «ζωντανές» τις μαθηματικές ελπίδες της ομάδας του για την οκτάδα.
Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και αν κέρδιζαν οι Καταλανοί στη Γερμανία, το έργο τους θα ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο μετά το πέρασμα της Εφές από την Ποντγκόριτσα. Κι αυτό διότι στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές θα έπρεπε να κάνει το 2/2 κόντρα σε Μπουντούτσνοστ και Χίμκι εντός έδρας και ταυτόχρονα η τουρκική ομάδα το… 0/2 με Μπασκόνια (εκτός) και Αρμάνι (εντός). Πλέον δεν έχει καμία σημασία, με την Εφές να εξασφαλίζει και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας και -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στα playoffs.
Στο παιχνίδι του «Audi Dome» η Μπαρτσελόνα έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της και αυτό διότι είχε το προβάδισμα με 60-49 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Όμως η Μπάγερν με ένα επιμέρους 21-7 και με αποκορύφωμα ένα τρίποντο του Λούτσιτς στα 10” πριν από το τέλος, πήρε το προβάδισμα και ταυτόχρονα το μομέντουμ της νίκης. Μέχρι που ήρθε ο Κόπονεν με buzzer beater τζαμπ σουτ από τα 5,5 μέτρα να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-36, 49-56, 73-71











