Μπέλτιος “ράβει” με “μελωδίες” παραπόνων
Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα της Συκέας που επικράτησε με 2 – 1 στην έδρα της επί της Προοδευτικής Βερδικούσιας στην έβδομη στροφή του πρωταθλήματος.
Γράφει ο Χρίστος Τζίκας
Για ακόμα ένα παιχνίδι ο χαρισματικός επιθετικός Σπύρος Μπέλτσιος, άφησε την πινελιά του στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας ένα τέρμα και σερβίροντας ακόμα ένα για τη νίκη. Στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, μειώνοντας στην αναμέτρηση το σκορ, αλλά εκφράζοντας και έντονα παράπονα στα τελευταία λεπτά, ζητώντας ένα πέναλτι, ενώ και για ακυρωθέν τέρμα που δεν μέτρησε.
Με το καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με γκολ από τα αποδυτήρια. Έτσι στο 4ο μόλις λεπτό ο Μπέλτσιος εκτέλεσε κόρνερ με τον Μόκα να σηκώνεται ψηλότερα από όλους μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1 – 0.
Αντίστοιχα καλή ήταν η συνέχεια από πλευράς των ποδοσφαιριστών του Σπύρου Μούτσιου που λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Στο 35′ ο Σπύρος Μπέλτσιος έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όταν με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Βάιο για το 2 – 0, σκορ όπου ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να χάνουν τεράστια ευκαιρία για να πετύχουν και τρίτο τέρμα στην αναμέτρηση, όταν στο 57ο λεπτό και πάλι ο Μπέλτσιος από πλεονεκτική θέση, πλάσαρε με τους αμυντικούς όμως της Προοδευτικής να διώχνουν πάνω στην γραμμή και αποσοβούν τον κίνδυνο.
Και ενώ η ομάδα της Συκέας έχανε αυτή την μεγάλη ευκαιρία, το συγκρότημα του Κώστα Μπακλαβά μπήκε και πάλι στον αγώνα μειώνοντας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δήμκου για το 2 – 1. Από εκεί και έπειτα οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για να πετύχουν και την ισοφάριση χωρίς να το καταφέρνουν, αλλά έχοντας παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις.
Στο 90ο λεπτό η ομάδα της Προοδευτικής ζήτησε πέναλτι με τον κ. Αγγελούλη να δείχνει όμως να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε τέρμα που πέτυχε ο Δήμκος.
Οι Συνθέσεις
Α.Ο. Συκέας (Σπύρος Μούτσιος): Τσούρης, Χασιώτης (70′ Καρέλας), Κουλιούμπας (75′ Κατσιγιάννης), Τέλλιος, Παλάσκας, Κουζιώνης (35′ λ.τ. Βασιλόπουλος), Ραπτοτάσιος, Καρατζιόλης Χρ., Μόκας, Μπέλτσιος, Παληγιάννης.
Προοδευτική Βερδικούσιας (Κώστας Μπακλαβάς): Βάιος, Κατίνας, Στατήρης, Μούμος, Καφφές, Θάνος (85΄Ζερδαλής), Οικονόμου Ν. Γ. (65′ Κουμαντζέλης), Σινάπαλος Μ., Βαρσάμης (46′ Καρκατσέλας), Δήμκος, Μιχαλές.
Διαιτητική Τριπλέτα
Αγγελούλης Χ., Αναστασίου Γ., Χατζηλιώντας Α.











