Μπακς – Γκρίζλις 114-137: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τιμήθηκε, ο Θανάσης ξεμπούκωσε και το Μιλγουόκι περιμένει τα playoffs

Οι Μπακς είχαν οκτώ απουσίες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τιμήθηκε πριν από το τζάμπολ. ο Θανάσης έπαιξε περισσότερο από ποτέ φέτος και οι Γκρίζλις πήραν εύκολη νίκη στο Μιλγουόκι (137-114), στο προτελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου.

Το βράδυ της 7ης Απριλίου (ξημέρωμα 8ης στην Ελλάδα), δεν ήταν ένα τυπικό βράδυ για τους Μπακς. Η ομάδα του Μιλγουόκι είχε κλειδώσει το καλύτερο ρεκόρ στο NBA και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, με τον Μάικ Μπουντενχόλζερ να έχει μισό ρόστερ στη διάθεσή του και να το βλέπει να γνωρίζει λογική ήττα από τους γεμάτους Μέμφις Γκρίζλις (114-137).

Στο 58-23 έπεσαν τα Ελάφια (32-9 εντός και 26-14 εκτός έδρας), το βράδυ που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τιμήθηκε σε μία υπέροχη τελετή για τα κατορθώματα, τα milestones και τα ρεκόρ του με τον οργανισμό του Ουισκόνσιν. Το ίδιο βράδυ ο Ρέι Άλεν γύρισε στην πόλη για να δει τις retro εμφανίσεις με τις οποίες είχε φτάσει το 2001 έως τους τελικούς της Ανατολής, το ίδιο βράδυ ο κόσμος αποθέωσε τον οπαδό που έβαλε σουτ από το κέντρο για να κερδίσει 10.000 δολάρια.


Ο γκαρντ Λιντέλ Γουίγκιντον έκανε σπουδαία εμφάνιση, ο Τζέι Κράουντερ την καλύτερή του με τους Μπακς δείχνοντας ότι ίσως πρέπει να μπει κάποια στιγμή στη διάρκεια των playoffs στην αρχική πεντάδα, ενώ και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο βοήθησε και με το παραπάνω, στο σκοράρισμα, στο ριμπάουντ, ακόμη και στη δημιουργία. Εκτός αγώνα έμειναν ο Τζρου Χόλιντεϊ, ο Γκρέισον Άλεν, ο Πατ Κόνατον, ο Τζο Ινγκλς, ο Κρις Μίντλετον, ο Μπόμπι Πόρτις, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Μπρουκ Λόπεζ, λίγο έπαιξε ο Γουέσλι Μάθιους, τραυματίστηκε ο Έι Τζέι Γκριν και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος.

Στο 51-30 ανέβηκαν οι Γκρίζλις (35-6 εντός και 16-24 εκτός έδρας), με τον Τέιλορ Τζένκινς να μην έχει τον Στιβ Άνταμς, να βλέπει τη δική του ομάδα να δυσκολεύεται πολύ στο πρώτο μέρος, αλλά να καθαρίζει με άνεση στο δεύτερο. Ο Τζα Μοράντ χτύπησε στο χέρι σε μία προσπάθεια να μαρκάρει τρίποντο του Κράουντερ, ο Τζάρεν Τζάκσον δεν είχε αντίπαλο στις δύο ρακέτες και το Μέμφις συνεχίζει με στόχο στα playoffs να κάνει το βήμα προς τα εμπρός που ονειρεύεται.

Επόμενος και τελευταίος αντίπαλος στην κανονική περίοδο οι Ράπτορς στο Τορόντο, το βράδυ της Κυριακής (9/4 στις 20:00) όταν θα παίξουν και οι 30 ομάδες του NBA.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-36, 72-71, 87-108, 114-137



Πηγή: Sport24.gr