Νίκη γοήτρου για τη Νίκαια
Σε ένα χορταστικό από άποψη φάσεων η Νίκαια επικράτησε σε μία αναμέτρηση που δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον με αντίπαλο τη Δόξα Βλαχογιαννίου με το τελικό σκορ να είναι 2 – 0 υπέρ των γηπεδούχων. Η ομάδα της Νίκαιας πέτυχε από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, με το πρώτο τέρμα που πέτυχε ο Νούσιος να είναι εντυπωσιακό, καθώς ο παίκτης από τα 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα, και στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν την απόδοσή τους αλλά δεν κατάφεραν τελικά να μειώσουν στο σκορ.
Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Νίκαιας βρίσκεται στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας καταφέρει να συγκεντρώσει 49 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα που σιγά – σιγά φτάνει προς τη δύση του. Από την άλλη η Δόξα Βλαχογιαννίου βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας 52 βαθμούς όσους και η ομάδα του Αβέρωφ.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 38ο λεπτό, όταν ο Ξεφτέρης πραγματοποίησε τη σέντρα προς τα καρέ των γηπεδούχων με τον Λιόλιο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζουβάρα.
Τελικά ότι δεν κατάφεραν νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι το πέτυχαν οι παίκτες του Μίλτου Ζιάκα δύο λεπτά πριν οι δύο ομάδες πάρουν την άγουσα προς τα αποδυτήρια και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Συγκεκριμένα στο 43′ ο Νούσιας έγινε αποδέκτης της μπάλας και με εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα στου Βακουφτσή, για το 1 – 0.
Με την έναρξη του δευτέρου ρυθμού η ομάδα του Νίκου Φακίτσα προσπάθησε να πετύχει την ισοφάριση και έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες με κύριους εκφραστές τους Λιόλιο, Ξεφτέρη και Αθανασούλη. Βέβαια στις χαμένες αυτές ευκαιρίες οι γηπεδούχοι απάντησαν με νέο τέρμα. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Χριστοδούλου έκανε το 2 – 0, βάζοντας τις βάσεις για την νίκη της ομάδας της Νίκαιας.
Μάλιστα ο ίδιος παίκτης στο 67′ είχε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο προσωπικό τέρμα, όταν επιχείρησε το σουτ είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι στη συνέχεια να κατεβαίνει και να σκάει στη γραμμή, για να διώξουν μακριά οι αμυντικοί της Δόξας.
Από εκεί και πέρα τα ηνία πήρε η ομάδα του Βλαχογιαννίου που συνέχισε να προσπαθεί για να μειώσει το σκορ. Μάλιστα στο 85′ ο Λιόλιος αστόχησε σε πέναλτι με τον Τζουβάρα να πραγματοποιεί απόκρουση, στη συνέχεια η μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καρατζιόλης να σουτάρει, αλλά η μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει σε κόρνερ. Ενώ στο 89′ ο Κοντοθανάσης δοκίμασε νέο σουτ με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι, με το τελικό σκορ να είναι το 2 – 0.
Οι Συνθέσεις
ΑΕΔ Νίκαιας (Μίλτος Ζιάκας): Τζουβάρας, Καραμπούζης, Χονδρονάσιος, Ανδρέου, Ψαρούλης, Στατήρης, Μπακαρτζής (82′ Γκατζούλης Δ.), Χρηστίδης, Μπούκας (76′ Σιαμαντούρας), Χριστοδούλου (70′ Γκατζούλης Λ.), Νούσιος.
Δόξα Βλαχογιαννίου (Νίκος Φακίτσας): Βακουφτσής, Αλεξίου, Κόκκας, Καρατζιόλης, Ιωαννίδης, Μήσιος Ν., Λιόλιος, Κοντοθανάσης, Ξεφτέρης (73′ Βάλλας), Τασιούλης (73′ Γκουρομπίνος), Σεΐζης (46′ Αθανασούλης).
Διαιτητική Τριπλέτα
Μαστοροδήμος, Αγγελούλης, Κοντοβασίλης Γ.











