Νικητής από… λάθος
Τα λάθη “έβγαλαν” νικητή στην αναμέτρηση που διεξήχθη στη Γιάννουλη εκεί όπου η Δόξα Βλαχογιαννίου επικράτησε εκτός έδρας με 1 – 2 κόντρα στην τοπική Δήμητρα.
Γράφει ο Χρίστος Τζίκας
Το παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε για την 32η αγωνιστική, δεν ήταν από αυτά όπου υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά οι δύο ομάδες έδειξαν αρκετό πάθος μπαίνοντας σε κάθε μονομαχία δυνατά στη μπάλα προσπαθώντας να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μάλιστα κάποιες φορές το παιχνίδι έφτανε και στα όρια του “σκληρού” με τον διαιτητή να καταλογίζει αρκετά φάουλ. Γκολ μετά από λάθος και για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν μετά από λάθος του Χαλκιά και τους φιλοξενούμενους να… κερδίζουν με αυτογκόλ του Εμμανουήλ.
Αναγνωριστικά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του αγώνα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους και να αναλώνονται σε δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Έτσι η πρώτη καλή ευκαιρία πραγματοποιήθηκε από πλευράς φιλοξενούμενων στο 15′ όταν ο Δήμος επιχείρησε ένα σουτ μέσα από την περιοχή μετά από την μη απομάκρυνση της μπάλας από τον Καλούση, ενώ στο 17′ η Δήμητρα απάντησε με ένα σουτ του Σπανού που πέρασε άουτ.
Τελικά το σκορ άνοιξε από πλευράς Δόξας μερικά λεπτά μετά στην επόμενη μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 20ο λεπτό ο Λίολιος αφού πήρε τη μπάλα στα πόδια του, μετά από όμορφη ατομική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με ψύχραιμο τελείωμα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σαρακατσάνη για το 0 – 1.
Μάλιστα η ομάδα του Βλαχογιαννίου θα μπορούσε να κάνει δύο τα τέρματά της, αλλά στο 36′ το δυνατό σουτ του Πατσιωτού δεν βρήκε στόχο με τη μπάλα να περνά άουτ. Ενώ είδαν λίγο πριν την εκπνοή να δέχονται και την ισοφάριση από τη Δήμητρα, έπειτα από λάθος του τερματοφύλακα Χαλκιά. Στο 44′ ο Νασιάκος δοκίμασε συρτή σέντρα από τα δεξιά, ο τερματοφύλακας δεν υπολόγισε σωστά, με τη μπάλα να περνά κάτω από τα χέρια του, στη συνέχεια βρήκε και στο κάθετο δοκάρι, για να έρθει ο Μανάκας από κοντά να ισοφαρίσει σε 1 – 1, και να στείλει με αυτό το σκορ τις ομάδες στα αποδυτήρια.
Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε τους καλύτερους τερματοφύλακες της χρονιάς, πατώντας κλικ εδώ.
Στην επανάληψη η Δήμητρα Γιάννουλης απείλησε πρώτη στην αναμέτρηση απειλώντας από το πρώτο κιόλας λεπτό. Ο Σπανός είδε την κίνηση του Νασιάκου από το δεξί άκρο της άμυνας, ο νεαρός ποδοσφαιριστής βρήκε τον κατάλληλο χώρο δοκιμάζοντας και το σουτ, αλλά ο Χαλκιάς με εντυπωσιακά αντανακλαστικά έπεσε στη γωνιά του αποκρούοντας μακριά.
Κι ενώ οι “πράσινοι” είδαν να χάνεται η ευκαιρία με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, δέχθηκαν και την “ψυχρολουσία” καθώς βρέθηκαν και πάλι πίσω στο σκορ μερικά λεπτά μετά με αυτογκόλ. Συγκεκριμένα στο 48′ ο Αναγνώστου επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά, εκεί όπου ο Σαρακατσάνης δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Εμμανουήλ, με τον κεντρικό αμυντικό στην προσπάθεια του να δώσει στον τερματοφύλακα, με το στήθος να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1 – 2.
Η Δόξα στην συνέχεια έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει κι άλλο το σκορ, αρχικά στο 65′ ο Γκουρομπίνος δοκίμασε ένα “καλοζυγισμένο” σουτ με τη μπάλα όμως να περνά άουτ, ενώ στο 67′ ο Δήμος σούταρε μέσα από την περιοχή με τη μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι και να σταματά στο κάθετο δοκάρι, για να σουτάρει στην επαναφορά ο Πατσιωτός άουτ.
Βέβαια η Δήμητρα “άγγιξε” την ισοφάριση λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Στο 78ο λεπτό ο Κοταρέλας ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή από τον Νίκο Μήσιο, με τον αρχηγός έπειτα από “περιπέτεια” να αναλαμβάνει την εκτέλεση που από τα έντεκα μέτρα δεν βρήκε στόχο με τη μπάλα να περνά άουτ. Το τελικό σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και η ομάδα της Δόξας κατάφερε να κερδίσει φέτος για πρώτη φορά την ομάδα της Γιάννουλης.
Οι Συνθέσεις
Δήμητρα Γιάννουλης (Κώστας Τσιουτσιούμης): Σαρακατσάνης, Νασιάκος, Φατούρας, Καλούσης, Εμμανουήλ, Θώμος, Καραβασίλης, Μανάκας, Μπαμπάλης, Κοταρέλας, Σπανός (73′ Μαντζαφλάρας).
Δόξα Βλαχογιαννίου (Νίκος Φακίτσας): Χαλκιάς, Μήσιος Δ., Αναγνώστου, Αθανασούλης, Ιωαννίδης, Μήσιος Ν., Λιόλιος (86′ Γεωργούλης), Κοντοθανάσης, Γκουρομπίνος (81′ Καρατζιόλης), Πατσιωτός, Δήμος.
Διαιτητική Τριπλέτα
Διαμάντης Θεοφ., Μάνος, Νίκζας.
























