Ντάισελμπλουμ – Πούτιν σημειώσατε… άσος!
Χάρη σε ένα γκολ του Πέλε Άμερσφουρτ στο 44′ οι “οράνιε” έδωσαν το έναυσμα για να πανηγύρια του Ντάισελμπλουμ στο… Eurogroup!
Γράφει ο Δημήτρης Πετρωτός
Στο πλαίσιο του 2ου Ομίλου της τελικής φάσης του Euro Under 19 η τυπικά γηπεδούχος Ολλανδία υποδέχθηκε στο AEL FC ARENA την τυπικά φιλοξενούμενη Ρωσία, με τους “οράνιε” να επικρατούν το φτωχό πλην τίμιο 1 – 0 χάρη σε τέρμα του Πέλε Βαν Άμερσφουρτ στο 44′ λεπτό.
Στο 11′ ο Ουλντ-Τσικ απείλησε πρώτος για λογαριασμό των “οράνιε” όταν από δεξιά σύγκλινε προς τον άξονα και με ένα συρτό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθεοτ δοκάρι του Μιτρούσκιν.
Οι “οράνιε” ήταν εκείνοι που απείλησαν και πάλι. Στο 19′ ο Βαν Άμερσφουρτ σύγκλινε από τα δεξιά προς τον άξονα “σπάζοντας” δίπλα στον Νούρι ο οποίος άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και με τον επερχόμενο Ουλντ-Τσικ να πλασάρει στην κίνηση διαγώνια και λίγο άουτ.
Οι Ρώσοι κάπου εκεί απάντησαν με τον Μελκάτζε στο 26′ όταν ο Ρώσος επιθετικός της Σπάρτακ Μόσχας κέρδισε την κόντρα από τον Σανιέζ, βγαίνοντας απέναντι από τον Ντρόμελ, το σουτ του πρώτου όμως πέρασε λίγο άουτ.
Και οι Ρώσοι συνέχισαν. Στο 35′ κέρδισαν φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή των Ολλανδών με τον Γκολόβιν να εκτελεί και τον Ντρόμελ να πέφτει σωστά στην αριστερή γωνιά του και να παραχωρεί κόρνερ.
Κια ότι δεν κατάφεραν να πετύχουν οι Ρώσοι από την στημένη μπάλα, πέτυχαν οι… Ολλανδοί που στο 44′ ο Ουλντ-Τσικ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με τον Πέλε Βαν Άμερσφουρτ να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της Ρωσικής άμυνας και να ανοίγει το σκορ. Με την φάση αυτήν να αποτελεί και την τελευταία ενός πρώτου μέρους όπου ρόλου πρωταγωνιστή είχε η ζέστη των 34 βαθμών Κελσίου.
Στην επανάληψη οι Ρώσοι μπήκαν αποφασισμένοι να μην πέσουν αμαχητί και στο 51′ ο Γκουλιέφ κέρδισε όλες τις κόντρες από τα αριστερά μπαίνοντας περιοχή και σπάζοντας την κατάλληλη στιγμή στον Σεϊντάεφ ο οποίος εξ΄επαφής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των “οράνιε”.
Σημείο που στιγμάτισε την αναμέτρηση ήταν η δεύτερη κίτρινη-κόκκινη κάρτα του Λικατσέφ που αφήσε την “αρκούδα” με πάικτη λιγότερο μόλις από το 62ο λεπτό της συνάντησης.
Και οι Ολλανδοί θα φτάσουν κοντά στο δεύτερο τους τέρμα και πάλι με πρωταγωνιστή τον Βαν Άμερσφουρτ. Ο Καλλόν ήταν εκείνος όπου στο 74′ έκανε μια βαθιά σέντρα με τον Βαν Άμερσφουρτ να πιάνει την κεφαλιά πάσα στο δεύτερο δοκάρι για τον Νούρι ο οποίος προ κενής εστίας και λίγο έξω από την μικρή περιοχή προτίμησε να πλασάρει ψηλά πάνω από τα δοκάρι του Μιτρούσκιν.
Οι Συνθέσεις
Ολλανδία (Άρον Γουίντερ): Ντρόμελ, Ογούσου (58′ λ.τ. Λουφ), Σάνιεζ, Μιράνι, Πάαλ, Ντουάρτε, Νούρι (78′ Ουβεγιάν), Βαν Άμερσφουρτ, Ντε Γιονκ, Ουλντ-Τσικ (62′ Καλλόν), Κάντα.
Ρωσία (Ντμίτρι Κομούκα): Μιτρούσκιν, Μακαρόφ, Τσέρνοφ, Γιακούμπα, Γκούλιεβ, Μπαρίνοφ, Σεϊντάεφ (79′ Νουρίσοφ), Γκολόβιν, Ζούεφ, Λικάτσεφ, Μελκάτζε (64′ Γκασίλιν).

















