Ολυμπιακοί Αγώνες – Κολύμβηση: Χρυσό για την Κίνα στα 4Χ200μ ελεύθερο γυναικών με νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Η Κίνα “έγραψε ιστορία” στα 4Χ200μ. ελεύθερο γυναικών στο Τόκιο, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας χρυσό μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα της κολύμβησης, και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ.

Οι Τζουνσουάν Γιανγκ, Μουχάν Τανγκ, Γιουφέι Ζανγκ και Μπίνγκτζιε Λι τερμάτισαν σε 7:40.33, καταρρίπτοντας το 7:41.50 που είχε η Αυστραλία από τις 25 Ιουλίου 2019, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Οι πρώτες τρεις ομάδες κολύμπησαν ταχύτερα από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, με τις ΗΠΑ, χάρη στον εντυπωσιακό τελευταίο 200άρι της Κέιτι Λεντέκι, να παίρνουν το ασημένιο μετάλλιο με 7:40.73, αφήνοντας τρίτη την Αυστραλία (7:41.29), που θεωρείτο το φαβορί της κούρσας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

Πηγή: Sport24.gr