Ολόκληρος ο αγώνας που ο Μάτζικ έπαιξε σέντερ και ισοπέδωσε τους Σίξερς! (vid)

Tο ΝΒΑ δημοσίευσε τον αγώνα της 16ης Μαΐου 1980 ανάμεσα στους Λέικερς και τους Σίξερς, όταν ο Μάτζικ Τζόνσον έπαιξε σέντερ αντί του τραυματία Καρίμ Αμντούλ – Τζαμπάρ και φόρτωσε το καλάθι της Φιλαντέλφια με 42 πόντους.

Οι Καλιφορνέζοι αντιμετώπιζαν τους Σίξερς στη Φιλαντέλφια. Δυο μέρες νωρίτερα είχαν επικρατήσει εντός έδρας με 108-103, κάνοντας το 3-2 στη σειρά των NBA Finals ωστόσο έχασαν με τραυματισμό  τον Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ ο οποίος χτύπησε στον αστράγαλο κι έμεινε στο Λος Άντζελες.

Παρεμπιπτόντως, ο βετεράνος σέντερ μετρούσε 33.4 πόντους μ.ό. στα πρώτα πέντε παιχνίδια με τους Σίξερς και ο ρούκι Μάτζικ… επιστρατεύτηκε να παίξει σέντερ πραγματοποιώντας μια ασύλληπτη εμφάνιση!

«Κανένα πρόβλημα, έχω παίξει σέντερ στο χάι-σκουλ» ήταν η απάντηση του Τζόνσον στον τότε προπονητή του, Πολ Ουέστχεντ! Στα πέντε λεπτά για το φινάλε, οι Σίξερς μείωσαν σε 103-101 ωστόσο οι Καλιφορνέζοι απάντησαν με επιμέρους σκορ 20-6 και κατέκτησαν τον τίτλο, με τον Μάτζικ να ολοκληρώνει το ματς με 42 πόντους, 15 ριμπάουντ, 7 ασίστ και να αναδεικνύεται MVP των τελικών.

Όταν μάλιστα κλήθηκε να σχολιάσει την εμφάνισή του, ανέφερε:  «Τι θέση έπαιξα; Έπαιξα σέντερ, λίγο φόργουορντ και λιγάκι γκαρντ».

Το ΝΒΑ δημοσίευσε ολόκληρο τον ιστορικό αγώνα…

Πηγή: gazzeta.gr