Ουντινέζε – Μίλαν 0-1

Η Μίλαν κράτησε ανέπαφη την εστία της για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο και με γκολ του Ρομανιόλι στο 97′ πέρασε από την Ουντινέζε (0-1) και παρέμεινε στην 4άδα.

Εκπληκτική νίκη σε ένα ματς που είχε πολλές απουσίες και έχασε με τραυματισμό τον Ιγουαΐν πήρε η Μίλαν, η οποία στο πρώτο μέρος άντεξε στην πίεση της Ουντινέζε και στην επανάληψη πήρε το σημαντικό  τρίποντο με τον Ρομανιόλι, ο οποίος για δεύτερο διαδοχικό ματς χαρίζει τη νίκη στις καθυστερήσεις. Οι Rossoneri έβαλαν τέλος στο σερί που είχε ισοφαρίσει αρνητική επίδοση από το 1933 καθώς είχαν δεχθεί γκολ και στις δέκα πρώτες αγωνιστικές και για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο κράτησαν την εστία τους ανέπαφη. Μαζί με την Λάτσιο στην 4η θέση παρέμεινε η ομάδα του Γκατούζο.

Το ματς ξεκίνησε με μερικά σουτ του Πουσέτο από απόσταση και από την αρχή η Ουντινέζε πίεσε την Μίλαν. Με δύναμη και ενέργεια οι παίκτες του Βελάσκες πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα και μπορούσαν να την κρατήσουν περισσότερο από τους αντιπάλους τους. Ο Σούσο βρήκε την πρώτη φάση για τους Rossoneri στην κόντρα με τον trademark τρόπο από δεξιά αλλά το curler δεν πήγε στη γωνία όπως θα ήθελε και στη συνέχεια ο Μαντραγκόρα είχε επίσης καλό σουτ εκτός περιοχής. Τα άσχημα νέα για τον Γκατούζο ήρθαν στο 35′ όταν ο Ιγουαΐν τραυματίστηκε στη μέση σε φάση με τον Μαντραγκόρα και έδωσε τη θέση του στον Καστιγιέχο. Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Κουτρόνε έφυγε στην κόντρα αλλά τα γάντια του Μούσο ακούστηκαν δυνατά.

Περισσότερα σε λίγο…

Ουντινέζε (Χούλιο Βελάσκες): Μούσο, Οπόκου, Εκόνγκ, Σαμίρ, Πουσέτο (84′ Μπάλιτς), Τερ Αβεστ (84′ Νόιτνικ), Μαντραγκόρα, Φοφανά, Στρίγκερ-Λάρσεν, Ντε Πάουλ (92′ Ντ’ Αλεσάντρο), Λαζάνια.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Ροδρίγες, Μπακαγιόκο, Κεσί, Λασάλτ (73′ Μπορίνι), Σούσο, Κουτρόνε, Ιγουαΐν (35′ Καστιγιέχο).

Ουντινέζε - Μίλαν 0-1

Πηγή: gazzeta.gr