Ο Γιάννης και τα φιλαράκια του! (pics)

Ο Αντώνης Καλκαβούρας παρακολούθησε την διαδικασία του All Star draft παρέα με τον Κώστα Αντετοκούνμπο και σχολιάζει τι δείχνουν οι επιλογές του Γιάννη και τι μηνύματα περνούν για τον χαρακτήρα και τον τρόπο σκέψης του “Greek Freak”.

Μετά από μία γεμάτη μέρα στο Ντάλας, την αναμέτρηση των Μάβερικς με τους Χόρνετς, την πρώτη γεύση από την «Ντοντσιάδα» που επικρατεί στo “American Airlines Center” και φυσικά το δέος και τον θαυμασμό που αποπνέει ο κορυφαίος Ευρωπαίος (Νοβίτσκι) που για δύο δεκαετίες μεσουράνησε στο ΝΒΑ, η φρενίτιδα που χαρακτήρισε τις τελευταίες ώρες της trade deadline, συνέπεσε με μία θεαματική πτώση της θερμοκρασίας στο βόρειο Τέξας!

Με την κουφόβραση των 21 βαθμών Κελσίου να αντικαθίσταται με ένα πρωτοφανές… ψοφόκρυο,  το πλάνο της δεύτερης μέρας περιελάμβανε μία σύντομη εξόρμηση στο γειτονικό Φρίσκο, μία μικρή πόλη που βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα βόρεια από το κέντρο του Ντάλας και στην οποία εδρεύει η θυγατρική ομάδα των Μάβερικς.

Ο λόγος; Μα φυσικά ο Κώστας Αντετοκούνμπο που επελέγη στο νο60 από τους Μαβς και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στους Τέξας Λέτζεντς, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις (μ.ο. 10,2π., 6,2ρ. & 1,4κοψ.) παίζοντας κυρίως σαν “5άρι” στην αναπτυξιακή λίγκα (G-League) του «μαγικού κόσμου». Συμπαίκτης, εδώ και λίγες εβδομάδες με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Εξέϊβιερ Ρατάν-Μεϊς, που εντάχθηκε στο ρόστερ λίγο πριν τα Χριστούγεννα και σχεδόν αμέσως απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο (μ.ο. 13,4π., 4,9ρ. & 6,7ασ.).

Η προπόνηση σε ένα εκπληκτικό αθλητικό κέντρο με πολλαπλές ανέσεις, ολοκληρώθηκε λίγη ώρα πριν την τηλεοπτική μετάδοση της διαδικασίας επιλογής των εφετινών ομάδων του All Star Game από το ΤΝΤ, όποτε μετά το τέλος της συνέντευξης με τον Κωστάκη (έρχεται στο gazzetta.gr), είχαμε την ευκαιρία να σχολιάσουμε τις επιλογές του ηγέτη των Μπακς και του ΛεΜπρόν.

«Κλασσικός Γιάννης! Διάλεξε τα φιλαράκια του που ανήκουν κατά κύριο λόγο στη νέα γενιά του ΝΒΑ, για να πάει να κερδίσει με την θεωρητικά χειρότερη ομάδα!», υπερθεμάτισε – λέγοντας με χιούμορ την αλήθεια – ο τρίτος σε ηλικία γιος της Βερόνικα και του Τσαρλς Αντετοκούνμπο, μόλις είδε τον μεγαλύτερο αδελφό του να διαλέγει τους πιο “κολλητούς” του (Μίντλετον, Ράσελ, Κάρι και Εμπίντ) λιγότερο, όλους τους Ευρωπαίους (Γιόκιτς, Βούτσεβιτς και Νοβίτσκι) και εν γένει τους λιγότερους διαφημισμένους παίκτες για την εφετινή ετήσια κορυφαία γιορτή του ΝΒΑ.

Αυτός όμως είναι ο Γιάννης, που ήταν όλος χαμόγελα και παρεμπιπτόντως απόλαυσε κάθε δευτερόλεπτο της διαδικασίας, η οποία άλλωστε, σηματοδότησε την επιτομή της ανέλιξής του στο κορυφαίο επίπεδο του stardom στον άλλο πλανήτη του αθλήματος! Επιπροσθέτως, όμως, φάνηκε ότι είχε πλάνο και ήταν προετοιμασμένος και έτοιμος να κάνει τις βασικές επιλογές που επιθυμούσε (Κάρι και Εμπίντ)! Αφήνοντας τον “King James” να διαλέξει πρώτος τους εναπομείναντες – μετά τον Ντουράντ και τον Ίρβινγκ – superstars εκλεκτούς του (Λέοναρντ και Χάρντεν) και εκείνος να πάρει τον λιγότερο δημοφική Πολ Τζορτζ μαζί με τον Κέμπα Ουόκερ.

Εκ πρώτης όψεως η σύγκριση των πεντάδων και κατ’ επέκταση των δύο ρόστερ (της ομάδας του ΛεΜπρόν με την αντίστοιχη του Γιάννη) μοιάζει χαοτικά άνιση! Για όσους γνωρίζουν καλά τον 24χρονο Έλληνα forward των Μπακς, όμως, οι επιλογές του δεν προκάλεσαν καμία έκπληξη. Όχι μόνο γιατί σαν χαρακτήρας, του αρέσει ηγείται ομάδων που πρέπει να υπερβούν τα όριά τους για να πετύχουν, αλλά και γιατί τον εξιτάρει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα εγχείρημα που εν αρχή κανένας δεν του δίνει πολλές πιθανότητες!

Όπως στο Μιλγουόκι! Που από ομάδα που είχε ένα από τα χειρότερα ρεκόρ του ΝΒΑ στην rookie σεζόν του, στην 6η του χρονιά, βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της κατάταξης και φέτος ήταν η πρώτη που έφτασε τις 40 νίκες στο πρωτάθλημα. Με τον ίδιο να «φλερτάρει ολοένα και περισσότερο με το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου, αλλά ακόμη να μην απολαμβάνει την καθολική αναγνώριση της προσπάθειάς του! Λέτε γι’ αυτό να θέλει να στείλει ένα ακόμη μήνυμα; Ότι πλέον μπορεί να κυριαρχήσει απέναντι σε όλους τους αντιπάλους και να σπρώξει σε τεράστιο βαθμό την ομάδα του; Μένει να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά σε ένα παιχνίδι-γιορτή, που όμως, είμαι πολύ σίγουρος ότι εκείνος ότι θα πάρει αρκετά σοβαρά!

Όπως αρκετά σοβαρά, θα τους παίρνουν πλέον ολοένα και περισσότερο και οι βασικοί διεκδικητές του εφετινού δαχτυλιδιού (Ουόριορς, Νάγκετς και Ρόκετς από την Δύση και Ράπτορς, Σέλτικς και Σίξερς από την Ανατολή), ειδικότερα με το διπλό trade που έκαναν και μετά από μία τριπλή ανταλλαγή που στοίχισε ουσιαστικά μόνο τον Θον Μέϊκερ κι έντυσε στα χρώματα των Μπακς, έναν από τους δεινούς σουτέρ της λίγκας (Νίκολα Μίροτιτς)!

Σκεφτείτε ότι μέχρι τώρα τα «ελάφια» είναι μέσα στις πιο εύστοχες ομάδες του ΝΒΑ στα τρίποντα και ταυτόχρονο απέκτησαν έναν από τους πιο προικισμένους σουτέρ, που κανείς δεν μπορεί να αφήσει αφύλακτο! Με τον μαρκάρισμα του Γιάννη να «προσελκύει συνεχώς δεύτερο και τρίτο παίκτη, κάτι μου λέει ότι Μάϊο ή Ιούνιο μήνα, θα την ξαναπάμε τη βόλτα μας στην Αμερική! Αυτή τη  φορά για αγώνες playoffs, γιατί όχι και για τελικούς; Τα ακούτε Βασίληδες;

Προς το παρόν, ας τον υποδεχθούμε στο Ντάλας κι ας ετοιμαστούμε να τον απολαύσουμε απόψε κόντρα στους ανεβασμένους Μάβερικς του Ντόντσιτς, του Νοβίτσκι, που θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ανακόψουν την πορεία των Μπακς και ας ελπίσουμε να ξαναδούμε και πάλι σύντομα τον Κώστα Αντετοκούνμπο στην 12άδα του Ντάλας. Όπως πριν από 20 μέρες στο Μιλγουόκι. Κάτι μας λέει ότι ο Κωστάκης θα είναι απόψε στο γήπεδο! Για λίγες μέρες, άλλωστε, οι Μαβς «έκοψαν» και τον Τυνήσιο σέντερ, Σάλα Μέζρι (θα τον ξαναυπογράψουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα) κι έχουν ανάγκη από ύψος. Λέτε;

Υγ.: Προς μεγάλη μας έκπληξη, στο Φρίσκο συναντήσαμε τον παλαίμαχο βασικό point-guard των Σίξερς, Έρικ Σνόου (συμπαίκτης με τον Άλεν Άϊβερσον στην ομάδα που έφτασε στους τελικούς του 2001 και με τον Ευθύμη Ρεντζιά τη σεζόν 2002-03), που εκτελεί χρέη assistant-coach στους Λέτζεντς. Ξέρετε τι μας είπε για τον Κώστα; Ότι έχει εξαιρετική αθλητικότητα και αν «κλειδώσει» η χρησιμοποίησή του στη θέση του σέντερ, τότε επιβάλλεται να δουλέψει σκληρά στο κομμάτι της ενδυνάμωσης για να δυναμώσει κυρίως το πάνω μέρος του κορμιού του.                                                                                                     

Πηγή: gazzeta.gr