Πέρασε με 1 – 0 από την Τούμπα η Μπενφίκα
Δεν την άξιζε τέτοια ήττα ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην έκανε τις ευκαιρίες προηγούμενων ευρωπαϊκών του αγώνων, όμως ήταν σοβαρός, πειθαρχημένος και πολύ αξιόπιστος στο αμυντικό του πλάνο με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει σοβαρά από την Μπενφίκα.
Δεν υπολόγισε, όμως, στον Γερμανό Σταρκ και τους συνεργάτες του που “έκλεισαν τα μάτια” σε καταφανέστατο οφσάιντ του σκόρερ Λίμα στη φάση που οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Αυτό το γκολ μπορεί να αποβεί καθοριστικό στη μάχη της πρόκρισης στους “16” του Europa league, ωστόσο, ο “Δικέφαλος” με την εικόνα σοβαρότητας που έβγαλε χθες, έδειξε ότι και μέσα στο “Ντα Λουζ” μπορεί να παλέψει. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Χουμπ Στέφενς παρουσίασε μία πολύ ρεαλιστική ομάδα δίνοντας βάση στο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου.
Ως προς αυτό δικαιώθηκε από τις επιλογές του Ολίσεκαι του Νίνη, χωρίς να πάρει αυτά που περίμενε επιθετικά. Ο Σταρκ άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, όμως, (καθοριστικές και οι τρεις κίτρινες που έδωσε στους χαφ του ΠΑΟΚ και μάλλον αυτές στον Κάτσε και τον Μαντούρο ήταν αυστηρές) με αποτέλεσμα η έμπειρη και ποιοτική Μπενφίκα, που πάντως είχε πολλούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή της να πάρει τη νίκη, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα μετά το 0-1.
Όσο δεν υπήρχε σκορ πάντως στον αγώνα, ο Λάζαρ έχασε μία σπουδαία ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.Σπουδαία η κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ (με εξαίρεση μία κροτίδα που έσκασε και δεν είχε συνέχεια), υπό το βλέμμα του Πλατινί που θα πρέπει να έφυγε ικανοποιημένος απ’ όσα είδε στο γήπεδο, αλλά προβληματισμένος από τη διαιτησία.
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ (82′ Σαλπιγγίδης), Ολίσε (76′ Στοχ), Νίνης (63′ Λούκας), Αθανασιάδης
Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεζούς): Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Πέρεζ (63′ Φέισα), Αντρέ Γκόμεζ (66′ Μάρκοβιτς), Ντζούρισιτς, Σουλεϊμάνι (75′ Σάλβιο), Λίμα











