Πίρλο: «Η Ιταλία είναι σαν τη Γιουβέντους»

Την βεβαιότητά του ότι η εθνική Ιταλίας θα λάμψει στο Euro 2012 χάρη στη λάμψη και την έμπνευση της Γιουβέντους, με την οποία ο 33χρονος μέσος πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή πορεία σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν συγκαταλεγόμαστε μέσα στα φαβορί, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι η Ιταλία μπορεί να τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Η Ισπανία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου και είναι το μεγάλο φαβορί. Μετά ακολουθούν σπουδαίες ομάδες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία και η Γαλλία«, δήλωσε ο Ιταλός άσος.

Για να συνεχίσει: « Η Ιταλία έχει μια μεγάλη εσωτερική δύναμη. Σε αυτό μοιάζει πολύ με τη Γιουβέντους και μπορεί να φτάσει μακριά και νομίζω πως έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να το πετύχουμε. Έχουμε την ποιότητα και την όρεξη. Στόχος μας είναι να φτάσουμε τουλάχιστον στα ημιτελικά διότι είμαστε η Ιταλία και μπορούμε να πάμε μακριά».

Όσο για το μέλλον του στην εθνική ομάδα ο Πίρλο πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω την καριέρα μου στην εθνική ως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Εξαρτάται αν θα είμαι ακόμα χρήσιμος και αν θα εξακολουθήσω να καλούμαι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα».