Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 4-0: Λάτιν πρεμιέρα με τεσσάρα και σόου από Βιτάλ – Καρλίτος

Με κορυφαίο τον Ματέους Βιτάλ που είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ και με τον Καρλίτος να σκοράρει δύο φορές ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0.

Οι πράσινοι μπορεί να μην έπιασαν εξαιρετική απόδοση σε όλο το 90λεπτο καθώς και πάλι είχαν κενά διαστήματα στην αρχή κάθε ημιχρόνου αλλά έδειξαν όμως πως πλέον απέκτησαν ποιότητα μεσοεπιθετικά η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να καθαρίζουν τέτοια παιχνίδια που τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσαν πρόβλημα για το τριφύλλι. Και επίσης με την προσθήκη των νέων παικτών γίνονται καλύτεροι και όσοι ήταν ήδη στο ρόστερ των “πράσινων”.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τέσσερα γκολ, είχε δύο δοκάρια και μερικές ακόμη φάσεις για να σκοράρει και άλλα τέρματα. Από την άλλη βέβαια ο Απόλλων προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο στη Λεωφόρο και δικαιούταν ένα γκολ με τον Διούδη δύο φορές να έχει σωτήριες επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Το τριφύλλι μάλιστα κράτησε για πρώτη φορά επί Γιοβάνοβιτς το μηδέν στην εστία του.

Το ματς ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να θυμίζει κάτι από πέρυσι και να δίνει μπάλα στους φιλοξενούμενους οι οποίοι είχαν μια ανούσια κατοχή χωρίς να απειλούν την εστία του Διούδη. Από την άλλη οι πράσινοι του Γιοβάνοβιτς έδειχναν να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους χωρίς όμως και αυτοί να μπορούν να διασπάσουν το πρες των γηπεδούχων.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Ντάουντα με τον Διούδη να αποκρούει. Αυτή η φάση αφύπνισε το τριφύλλι που άρχισε μετά το 25 να παίζει καλύτερα, να απειλεί και εν γένει να δείχνει ωραία πράγματα στο γήπεδο.

Οι πράσινοι απείλησαν αρχικά με τους Πέρεθ και Αϊτόρ που είδαν όμως το οριζόντιο δοκάρι να τους στερεί το γκολ. Αρχικά στο 26′ ο Ισπανός μέσος έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και πήγε στο δοκάρι ενώ στην ίδια φάση σε ενέργεια του Λούντκβιστ ο Αϊτόρ έκανε την κεφαλιά ο Βέρχουλστ βρήκε τη μπάλα και την έστειλε εκ νέου στο δοκάρι.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα “έπρεπε” να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πατήστε στο “Πραγματικός σχηματισμός” για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Πηγή: Sport24.gr