Την 2η νίκη του στο Champions League και την 1η του στην Πυλάια πήρε ο ΠΑΟΚ, αφού επικράτησε της Βέντσπιλς με 83-76. Πρώτος σκόρερ ο Μαργαρίτης, καθοριστικοί οι Γκος και Κρουμπάλι.
Ο αγώνας
Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 8-1 στο 2′ χάρη στο τρίποντο του Κόνιαρη. Η Βέντσπιλς χρειάστηκε ένα timeout για να ξυπνήσει και με τον Ζάκις μείωσε σε 13-9 στο 6′. Τα επιθετικά ριμπάουντ των Λετονών, πλήγωναν την ομάδα του Παπαθεοδώρου, η οποία δεν μπορούσε να αποσπαστεί αρκετά στο σκορ. Ο Κρουμπάλι ήταν αυτός που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του πρώτου δεκαλέπτου (21-17)
Ο Κρουμπάλι συνέχισε να βοηθάει στην επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο και έγραψε το 25-20 με τον 6ο σερί πόντο του. Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν σε άμυνα και επίθεση και έφεραν το ματς στον πόντο 31-30 με τον Γκούλμπις. Οι Λετονοί πέρασαν μπροστά στο 18′ με τις δύο βολές του Γκούλμπις (31-33). Ο δικέφαλος του Βορρά έχασε την αυτοσυγκέντρωση του στο τελευταίο δεκάλεπτο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Βέντσπιλς, η οποία με τρίποντο του Ουμπίλα έγραψε το 35-41( 20′). Οι φιλοξενούμενοι μέτρησαν 21 ριμπάουντ στο ημίχρονο, ενώ τα 8 από αυτά ήταν επιθετικά.
Ο Κατσίβελης με 5 σερί πόντους έφερε τον ΠΑΟΚ σε απόσταση αναπνοής (40-41), ενώ λίγο αργότερα ο Μαργαρίτης έγραψε το 44-43 (23′). Ο Γκούλμπις πήρε πάλι την κατάσταση στα χέρια του και με το τρίτο του τρίποντο στο ματς έκανε το 48-53 (26′). Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα και ο Γιούτσικας έκανε το 57-61 στο 30′.
Τέσσερις σερί πόντοι του Χρυσικόπουλου διαμόρφωσαν το 62-61 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα, με τον Ζάρα να γράφει το 68-63 στο 33′. Η Βέντσπιλς δεν τα παράτησε ισοφάρισε με τον Γιούτσικας (70-70, 37′). Ο ΠΑΟΚ όμως με ένα καθοριστικό τρίποντο του Λάκι Τζόουνς, 28 δευτερόλεπτα πριν το τέλος κατάφερε να φτάσει στην 2η νικη του στη διοργάνωση
Τα Δεκάλεπτα: 21-17, 35-4, 57-61, 83-76
περισσότερα σε λίγο…..











