Η εξαιρετική εμφάνιση του Μέσι κόντρα στη Γιουβέντους του Καπέλο στο Ζοάν Καμπέρ, φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να μην πάει ο Αργεντινός στην Εσπανιόλ και να συνεχίζει στους «μπλαουγκράνα», όπου στη συνέχεια έγινε ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο.
Μάλιστα, ο Ποκετίνιο, που μίλησε σχετικά για το θέμα, τόνισε πως αν η ιστορία είχε πάρει άλλη τροπή και ολοκληρωνόταν το deal, τότε ίσως σήμερα να ήταν προπονητής του Μέσι στην Εσπανιό.
«Άρχισα να ακούω γι’ αυτόν όταν ήμουν στην Εσπανιόλ – ένα μικρό αγόρι που έπαιζε στις ακδημίες της Μπαρτσελόνα», είπε αρχικά ο Ποκετίνο ενόψει του ματς με τους Καταλανούς και συνέχισε:
Ήρθε όταν ήταν 13 ετών, πηγαίνοντας από την Αργεντινή στην Βαρκελώνη. Τότε άκουσα ότι ήταν πολύ κοντά στο να υπογράψει στην Εσπανιόλ – πολύ κοντά – τη χρονιά που η Μπαρτσελόνα έπαιξε κόντρα στη Γιουβέντους του Καπέλο στο Ζοάν Καμπέρ Καπ.
Επειδή ήταν τόσο φανταστικός στο εν λόγω Κύπελλο, ο Καπέλο τού έπλεξε το εγκώμιο και άλλαξαν την απόφασή τους κρατώντας τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα.
Οπότε, αν κοιτάξουμε προς τα πίσω, αν δεν έπαιζε στο Ζοάν Καμπέρ εκείνο το καλοκαίρι, ίσως σήμερα θα είχε γίνει ο μεγαλύτερος σταρ της Εσπανιόλ κι η Εσπανιόλ θα μπορούσε να είχε γίνει Μπαρτσελόνα.
Θα μπορούσαμε να ήμασταν συμπαίκτες και ίσως σήμερα να ήμουν ακόμη προπονητής στην Εσπανιόλ προπονώντας τον».











