Όλα έγιναν, όπως ισχυρίζεται η γυναίκα που κρατά την ανωνυμία της, στις 7/2 του 2018.
Όπωε υποστηρίζει η ίδια, ο Πορζίνγκις γύριζε στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη στις 2.00 τα ξημερώματα. Την ίδια ώρα επέστρεφε κι εκείνη και προχώρησε στο βιασμό.
Νωρίτερα δεν έγινε η καταγγελία, διότι, στη «New York Post» τονίζεται πως ο Λετονός θα έδινε 68.000 δολάρια για τις σπουδές του αδερφού της.
Ο συνήγορός του τοποθετήθηκε για το ζήτημα και ανέφερε τα εξής: «Γνωρίζουμε για την καταγγελία που έχει γίνει εναντίον του κυρίου Πορζίνγκις την Παρασκευή και εννοείται πως την αρνούμαστε. Κάναμε μια επίσημη αναφορά στις Αρχές τον Δεκέμβριο του 2018, βασισμένη στις απαιτήσεις της κατηγόρου. Ειδοποιήσαμε, επίσης, το ΝΒΑ μήνες νωρίτερα πως γνωρίζαμε για την έρευνα που γίνεται από την Αστυνομία στην καταγγελία της κατηγόρου. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο σχόλιο σε μια έρευνα που διεξάγεται ακόμη. Καλό είναι να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες από το FBI ή το ΝΒΑ».











