Προκρίσεις για Νόλε,Φερέρ,Μπέρντιχ, εκτός οι Ρώσοι

Δίχως τη μεγάλη έκπληξη κύλησε η 3η μέρα του Αυστραλιανού Όπεν, στο απλό των ανδρών. Στα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια, ο Γερμανός, Φλοριάν Μάγερ, σε ένα παιχνίδι που κράτησε λίγο παραπάνω από τρεις ώρες, επικράτησε του Μικαήλ Γιούζνι με 3 – 2 σετ (6 – 4, 3 – 6,6 – 3, 3 – 6, 6 – 3) και πήρε το εισιτήριο για τους «32», όπου θ’ αντιμετωπίσει το Νο20, τον Πολωνό Γιέρζι Γιάνοβιτς. Ο τελευταίος βρέθηκε πίσω στο σκορ 1 – 0 από τον Ισπανό Πάμπλο Αντούχαρ, χάνοντας με 6 – 4 το πρώτο σετ, αλλά πήρε τα τρία επόμενα με 7 – 6, 7 – 6, 6 – 3.

Ο Ρισάρ Γκασκέ, έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι και κατόρθωσε να επικρατήσει με 3 – 0 του Νικολάι Νταβιντένκο με 7 – 6, 6 – 4, 6 – 4 και στην επόμενη φάση θα κοντραριστεί με τον Τόμι Ρομπρέδο που νίκησε τον Ζουλιέν Μπενετό 3 – 1 σετ (6 – 3, 6 – 7,6 – 1, 7 – 6).

Από τα μεγάλα ονόματα, ουδείς αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε 1 ώρα και 47 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Λεονάρντο Μάγερ από την Αργεντινή για να κερδίσει με 3 – 0 (6 – 0, 6 – 4, 6 – 4). Στους «32» θα βρει το εμπόδιο του Ουζμπέκου, Ντένις Ιστόμιν, που μετά τον Παγδατή, εξολόθρευσε και τον Ντμίτρι Τουρσούνοφ με 3 – 1 (7 – 6, 4 – 6, 6 – 1, 6 – 4). Ο Τόμας Μπέρντιχ με συνοπτικές διαδικασίες και παίζοντας ωραίο τένις νίκησε τον Γάλλο Ντε Σέπερ με 3 – 0 σετ (6 – 4, 6 – 1, 6 – 3) και στην επόμενη φάση θα βρει μπροστά του τον Βόσνιο, Τζουχμούρ. Ο τελευταίος έθεσε εκτός συνέχειας τον Ντόντικ ή για την ακρίβεια ο τραυματισμός του τελευταίου. Ο άτυχος Κροάτης πήρε τα δύο πρώτα σετ 6 – 4, το 3ο το πήρε ο Βόσνιος με 6 – 3 και στο 4ο ο Ντόντικ εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού.

Τέλος με 3 – 1 επικράτησε ο Νταβίντ Φερέρ κόντρα στον Γάλλο Μαναρινό (7 – 6, 5 – 7, 6 – 0, 6 – 3) και στους «32» θα αγωνιστεί απέναντι στον Σαρντί, ενώ ο Στάνισλας Βαβρίνκα με 3 – 1 πέρασε το εμπόδιο του Κολομβιανού Φάλα, (6 – 3, 6 – 3, 6 – 7, 6 – 4) και στην επόμενη φάση θα παίξει με τον Καναδό, Πόσπισιλ.

Πηγή: sport – fm.gr