Προκριματικά Μουντιάλ: Ο Σιμάνσκι ισοφάρισε στο τέλος την Αγγλία, θρίαμβοι για Ιταλία, Γερμανία και Αλβανία

Η Αγγλία ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής του 9ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ωστόσο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων η Πολωνία ισοφάρισε σε 1-1 και κράτησε ανοιχτή τη μάχη της 1ης θέσης.

Ήρωας των γηπεδούχων ήταν ο Νταμιάν Σιμάνσκι, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά στη σέντρα του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο μέσος της ΑΕΚ πήρε τη “σκυτάλη” στο σκοράρισμα από τον επιθετικό της Μπάγερν, ο οποίος κλείστηκε αρκετά καλά από την αγγλική άμυνα. Μάλιστα, τα “τρία λιοντάρια” πήραν προβάδισμα με τον Χάρι Κέιν στο 72′ και πίστεψαν στη νίκη, όμως πλέον θα χρειαστεί να δώσουν μάχη για την πρόκριση.

Σε αυτήν τη μάχη βρίσκεται και η Αλβανία, η οποία βρίσκεται ανάμεσα από τις δύο χώρες. Για την 6η αγωνιστική είχε εύκολο έργο, αφού υποδέχθηκε το Σαν Μαρίνο και το διέλυσε με 5-0. Ο Ρέι Μανάι άνοιξε το χορό των γκολ στο 1ο μέρος και στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί. Καζίμ Λάτσι, Αρμάντο Μπρόγια, Ελσέιντ Ισάι και Μίρτο Ουζούνι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Αλβανών, που βρίσκονται 4 βαθμούς πίσω από τους Άγγλους και έναν πάνω από τους Πολωνούς σε 6 αγώνες.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης για τα προκριματικά του Μουντιάλ

Τα highlights και η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Ελλάδα – Σουηδία 2-1

Κόσοβο – Ισπανία 0-2

Τα highlights και η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Ιταλία – Λιθουανία 5-0

Βόρεια Ιρλανδία – Ελβετία 0-0

Τα highlights και η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Λευκορωσία – Βέλγιο 0-1

Ουαλία – Εσθονία 0-0

Τα highlights και η βαθμολογία του 9ου ομίλου

Αλβανία – Σαν Μαρίνο 5-0

Ουγγαρία – Ανδόρα 2-1

Πολωνία – Αγγλία 1-1

Τα highlights και η βαθμολογία του 10ου ομίλου

Αρμενία – Λίχτενσταϊν 1-1

Ισλανδία – Γερμανία 0-4

Βόρεια Μακεδονία – Ρουμανία 0-0

Πηγή: Sport24.gr