Πρώτη νίκη για Δολιχιακό με… “Προοδευτικά” παράπονα!
Στην εκπνοή του αγώνα, ο Στέφανος Σουγλής, ευστόχησε σε πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 3 – 2, “χαρίζοντας” έτσι στον Δολιχιακό την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στην Προοδευτική Ανάβρας. Σοβαρά παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης κ.Γιάντση είχαν οι φιλοξενούμενοι.
Γράφει ο Μπάμπης Βασιλείου
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι το ματς. Και αυτό γιατί με την συμπλήρωση μόλις τριών λεπτών αγώνα, πήραν “κεφάλι” στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σουγλής, αφού μπήκε από τα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, πλάσαρε εύστοχα τον Τζικόπουλο, “ανοίγοντας”έτσι το σκορ για τον Δολιχιακό. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν εύκολα το υπέρ του σκορ και δεν δίσταζαν να βγαίνουν στην επίθεση με αξιώσεις.
Καταφέρνοντας έτσι να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ. Ο Ζιάκος, με μία εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Τζικόπουλου, ο οποίος μη μπορώντας να αντιδράσει, παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Με τον Δολιχιακό έτσι να πηγαίνει στα αποδυτήρια με αέρα δύο τερμάτων.
Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα, οι… ρόλοι άλλαξαν! Με γρήγορο γκολ είχε ξεκινήσει ο Δολιχιακός στο πρώτο ημίχρονο, με γρήγορο γκολ ξεκίνησε η Ανάβρα στο δεύτερο. Συγκεκριμένα, ο Ραμάι μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας έτσι σε 2 – 1 για τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να πάρουν και πάλι προβάδισμα δύο γκολ, όταν στο 67΄ο Γιάννης Λιόλιος έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπέλτσιου, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι!
Ενώ στο 72΄ο Δολιχιακός έχασε ακόμη μία τεράστια ευκαιρία να κάνει τα τέρματά του τρία! Ο Κώστας Σουγλής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τριανταφύλλου, κερδίζοντας έτσι το πέναλτι, αλλά και την αποβολή του αντιπάλου του με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκόγκουρας, όμως ο Τζικόπουλος αυτή την φορά είχε την απάντηση, αποκρούοντας το πέναλτι! Και στην αντεπίθεση, ο Ραμάι με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έφερε το ματς στα ίσα με σκορ 2 – 2!
Ωστόσο στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, οι γηπεδούχοι, πέτυχαν ότι τους στέρησε πρώτα το δοκάρι και μετά ο Τζικόπουλος. Στο 90΄λοιπόν, ο Δολιχιακός κέρδισε ακόμη ένα πέναλτι για χέρι των αντιπάλων. Ο Στέφανος Σουγλής αυτή τη φορά ήταν ο εκτελεστής, ο οποίος δεν αστόχησε διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 3 – 2 υπέρ της ομάδας του!
Οι Συνθέσεις
Δολιχιακός (Κώστας Καζάκης): Λικάι, Σαπάκος, Σπάχος, Σιαμάτρας (46′ Λιόλιος Γ.), Μπέλτσιος, Σουγής Στ. Σουγλής Κ., Καϊμακάμης (75′ Τσιάτσιος), Παναγιώτου, Γκόγκουρας (90′ +2′ Παπακωνσταντίνου Β.), Ζιάκος.
Προοδευτική Ανάβρας (Άρης Πατσής): Τζικόπουλος, Ανδρώνης, Μαλλιάρας, Τριανταφύλλου, Γκόγκας (72′ λ.τ. Φουσίκας), Κορδαλής, Ριζούλης, Ραμάι, Κουρμπάτι (64′ Γιαννουλέας), Σχοινάς, Σαπουνάς (50′ Κατσιούλης).
Διαιτητκή Τριπλέτα
Γιάντσης Δ., Δεληγιάννη Α., Καρακώστας Απ.











