Πόλο: Επιτυχημένη χρονιά το 2014
Το πόλο είναι κατά κοινή ομολογία το πιο επιτυχημένο ομαδικό άθλημα στη χώρα μας και τόσο τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτηματα, όσο και οι σύλλογοι φρόντισαν με τις παρουσίες τους στις διεθνείς διοργανώσεις να κρατήσουν την παράδοση που τους θέλει στην ελίτ του ελληνικού αθλητισμού.
Σίγουρα στις κορυφαίες στιγμές της χρονιάς που φεύγει συγκαταλέγεται η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τα κορίτσια του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου Μορφέση. Η εθνική Νέων Γυναικών, κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στη Ρώμη, επικρατώντας της διοργανώτριας Ιταλίας με 7-6. Μάλιστα, η Χρυσή Διαμαντοπούλου, πήρε τον τίτλο της κορυφαίας τερματοφύλακα στο τουρνούα, με τη συμπαίκτρια της Ελευθερία Πλευρίτου, να αναδεικνύεται πολυτιμότερη παίκτρια.
Σε διασυλλογικό επίπεδο η κραταιά Βουλιαγμένη δεν λείπει ποτέ από τα μεγάλα ραντεβού. Έτσι, και το 2014 έφτασε έως τον τελικό της Ευρωλίγκας Γυναικών, γνωρίζοντας την ήττα από την διοργανώτρια Σαμπαντέλ με 19-10.
Εντός συνόρων τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες τα σκήπτρα κράτησε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτισσες, που πανηγύρισαν την κατάκτηση του Len Trophy κάμπτοντας στον τελικό, 10-9 τη Φιρέντσε, στη Φλωρεντία, έσπασαν και την εντός έδρας κυριαρχία της Βουλιαγμένης, πανηγυρίζοντας το Πρωτάθλημα με 3-2 νίκες στη σειρά των τελικών.
Οι Ερυθρόλευκοι στους άνδρες, πανηγύρισαν για 13η φορά στην ιστορία τους το 26ο Πρωτάθλημα και το 16ο Κύπελλο, βρίσκοντας απέναντι τους και στις δύο διοργανώσεις τη Βουλιαγμένη.
Στα πρόσωπα που ξεχώρισαν ήταν σίγουρα ο νεοφερμένος Αλέξανδρος Γούνας ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Πρωταθλήματος Α1 ανδρών και φυσικά ο Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σημειώνοντας 101 τέρματα.
Δεν ήταν όμως όλα ρόδινα στο ελληνικό πόλο. Το καλοκαίρι αρκετοί παίκτες της εθνικής ομάδας των ανδρών «αποστάτησαν», απέχοντας από την προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, λόγω οικονομικών απαιτήσεων από την ΚΟΕ, που αφορούσαν οφειλές οδοιπορικών, αλλά και διότι διαφωνούσαν με το βαρύ πρόγραμμα προετοιμασίας που είχε στα πλάνα του ο Σάκης Κεχαγιάς.
Τέλος, ο Χρήστος Αφρουδάκης ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την εθνική ομάδα, λόγω της μη κλήσης του και κυρίως της μη έγκαιρης ενημέρωσης του από τον ίδιο τον ομοσπονδιακό προπονητή, Σάκη Κεχαγιά. Ο διεθνής πολίστας, μάλιστα αντέδρασε άμεσα εκδίδοντας μία ανακοίνωση κόλαφο στην ΚΟΕ. Η συνέχεια ήθελε τον Μανώλη Μυλωνάκη να ακολουθεί το συμπαίκτη του εκτός εθνικής. Με κίνηση ματ, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τοποθετεί τον Θοδωρή Βλάχο στη θέση του ομοσπονδιακού στην ομάδα των ανδρών, με τον Μανώλη Μυλωνάκη να επιστρέφει. Μένει να δούμε τι θα γίνει μέσα στο 2015 με τον Αφρουδάκη.











